Mange gode gerninger små

23-03-2023 09:56

Charlotte Kusk Berwald

Krigen i Ukraine fortsætter og det betyder at der fortsat er brug for hjælp til både mennesker og dyr. Det vil der også være efter krigens afslutning, når landet skal bygges op igen

Copyright Ridehesten.com
Janne Aagaard arbejder utrætteligt for at hjælpe så meget som muligt i Ukraine. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blot et stenkast fra Kyiv ligger en stald ved navn Horodets Knyazhyy. Her kæmpes der for at holde hovedet oven vande, indtil Ukraine atter er frit. Her bor man i medtagne skurvogne og stalden er nu så ødelagt, at hestene ikke længere kan bruge den da både gulvet og væggene skal repareres. Alligevel holdes humøret højt. For der er ikke andre muligheder.

Et frirum for børn
Da russerne forsøgte at indtage Kyiv blev alle aktiviteter stoppet ved øjeblikkelig virkning. Efterhånden som russerne blev drevet længere mod øst, blev aktiviteterne så småt genoptaget. 
– Vi giver ikke op. Selvom vi ikke kan afholde vores arrangementer i fuld skala, så fortsætter vi og gør så meget vi kan, fortæller en talsperson til Ridehesten.
Sammen med frivillige organisationer afholdes der teaterforestillinger og forskellige arrangementer for flygtningebørn i et forsøg på at give dem et smil på læben og hjælpe dem så godt igennem krigen som muligt. Der er ikke andre muligheder end at stå sammen. 

Copyright Ridehesten.com
Alting trænger til reperation. Foto: privat

Interaktive forestillinger
I samarbejde med Kamelot Folketeater har der været interaktive forestillinger hvor hestene har været en vigtig del af showet. En del af projektet var at skabe et historisk og arkæologisk museum alt sammen ved at spille forestillinger og på den måde skillinge sammen. Der har især været succes med de interaktive forestillinger, hvor børnene, selvom de var publikum, har kunnet tage del i det.

Copyright Ridehesten.com
Interaktive forestillinger med børn før krigen. Foto: privat

Du kan gøre en forskel
Mens krigen raser har de ikke mulighed for at tjene penge på billetter og al støtte til kulturlivet er indstillet. Derfor er de afhængige af hjælp udefra og her kommer du ind i billedet. Selv små donationer, blot en tier, kan være med til at gøre en forskel. Sammen løfter vi i flok indtil Ukraine atter er frit!

Copyright Ridehesten.com
Der arbejdes utrætteligt for at bringe hestene godt gennem krigen. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danske Janne Aagaard arbejder utrætteligt for at hjælpe så mange Ukrainske dyr som overhovedet muligt. Du kan følge hende på Facebook her. 

– Lige nu leder jeg efter en, der har en lastbil så vi kan komme på den næste tur. Derudover modtager vi gerne donationer i form af foder, medicin, ormekure og vitaminer, fortæller Janne Aagaard til Ridehesten. 

Du kan også støtte indsamlingen til næste læs nødhjælp til Ukraine med penge.

Reg. nr. 2622
Konto nr. 9027861595

Janne afholder selv alle sine udgifter til turene til Ukraine og alle indsamlede midler går derfor ubeskåret til hestene.
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen