Cornet Obolensky snart 25 år

03-01-2024 18:42

Springhingsten Cornet Obolensky blev efter krigens udbrud i Ukraine hentet tilbage til Tyskland, hvor den belgiskfødte hingst har tilbragt det meste af sit liv og er ved at udvikle sig til en levende legende

Copyright Ridehesten.com
Marco Kutscher og Cornet Obolensky. Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

BWP-hingsten Cornet Obolensky e. Clinton/ Heartbreaker/ Randel Z er født i Belgien hos Thierry Degraeve og hed stadig Windows van hest Costersveld, da han som 2-års blev opdaget af den tyske hestehandler, Heinrich Ramsbrock, der igennem tiderne har fremstillet utallige hingste til kåring i Tyskland.

Windows van hest Costersveld blev omdøbt til Cornet Obolensky og startede sin karriere ved westfalerhingstekåringen i Münster. Ramsbrock havde solgt hingsten til ukrainerne Viktor Timoschenko og Valentyn Nychyporenko, der gerne ville have hingsten på station i Tyskland, og sådan gik det, at Cornet flyttede ind til Kai Ligges.

Copyright Ridehesten.com
Marco Kutscher og Cornet Obolensky. Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I sporten blev Marco Kutscher Cornet Obolenskys faste partner, og som 12-årig var hingsten på det guldvindende, tyske hold ved EM 2011 i Madrid. Året efter vandt ekvipagen World Cup-kvalifikationen i Zürich og nationsspringningerne i Rom og Rotterdam. Det er igennem tiden blev til to Super League-finaler, og i 2008 vandt de bronze ved det tyske mesterskab og var på det tyske OL-hold i Hong Kong, hvor  Cornet Obolensky blot var ni år gammel.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cornet Obolensky har på springbanerne indtjent knap 800.000 euro, mens hans afkom indtil videre har indtjent 12,1 millioner euro. I avlen er han næsten ikke til at matche for nogen anden hingst, og han er far til ca. 200 kårede sønner.

Efter at være kommet hjem til sine ukrainske ejere blev Cornet, som han oftest omtales, i marts 2022 under russisk invasion evakueret ud af landet sammen med sin søn Comme Il Faut og kom tilbage til Tyskland, hvor han igen fik en travl bedækningssæson, og således kom der også i Danmark føl efter hingsten i 2023. I år fylder han 25 år.

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen