Dette årtis højdepunkter i springning

23-12-2019 14:46

Annika Knudsen Lorentsen

Lige om lidt træder vi ind i et nyt årti, og derfor ser vi hos Ridehesten.com tilbage på nogle af dette årtis højdepunkter, her får du elleve højdepunkter fra springdisciplinen

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Lenardo der Kleine ved EM i Aachen i 2015. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nedenfor har vi listet nogle af de store øjeblikke der har været i den danske springsport i dette årti. Springsporten er i rivende udvikling, og flere af de ryttere som i starten af årtiet hentede medaljer i ungdomsklasserne er også godt på vej som seniorryttere, så mon ikke vi får lov at opleve endnu flere store øjeblikke med de danske springryttere i det kommende årti. 

2010:
Dansk holdsejr i FEI Nations Cup-finalen i Barcelona
Ved Nations Cup-finalen i 2010 red Tina Lund med Zamiro, Emilie Martinsen med Caballero, Thomas Sandgaard med Rubber Ball og Andreas Schou med Uno's Safier den samlede sejr hjem i holdkonkurrencen. Læs mere her.

Sølvmedalje ved EM for juniorer i Jardy, Frankrig til Camilla Ernst
Ved EM for juniorryttere i 2010 lykkedes det Camilla Fliedner Ernst at vinde sølv med Rivaro. Det gjorde de i Haras de Jardy i Frankrig. Læs mere her.

2011:

Hold-sølvmedalje ved EM for junior i Comporta, Portugal
I 2011 lykkedes det for det danske childrenlandshold at vinde sølv ved EM. På holdet var Camilla Fliedner Ernst, Christiane Tetzlaff, Julie Meiland og Shannon Mejnert Ketterle. Læs mere her.

2013:
Bronzemedalje ved EM for ponyer i Arezzo til Jessica Toelstang
Ved europamesterskabet for ponyer i Italien i 2013 lykkedes det Jessica Toelstang med ponyen Nikolina at sikre sig en bronzemedalje. Læs mere her. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hold-sølvmedalje ved EM for children Vejer de la Frontera, Spanien
I 2013 blev det også til en sølvmedalje for det danske childrenhold ved EM. På holdet var Kaisa Stasia Aino, Anne Katrine Koldborg Johansen, Benedikte Rie Truelsen og Anne Vindeløv. Læs mere her.

2015:
10. plads til seniorlandsholdet ved EM i Aachen
I 2015 lykkedes det for det danske seniorlandshold at komme i finalen ved EM på en 8. plads. Efter finalerunden endte Danmark på en flot 10. plads. På holdet var Søren Nørgaard Pedersen, Rikke Haastrup Kristensen, Thomas Sandgaard og Andreas Schou. Læs mere her.

Individuel 9. plads til Andreas Schou ved EM
Det var så tæt på en bronzemedalje ved EM i Aachen i 2015 for Andreas Schou og Lenardo der Kleine. Et enkelt nedslag i den allersidste runde kostede medaljen, og parret sluttede på en fornem 9. plads. Læs mere her.

2017:
Dansk sejr i Nations Cup ved Equitour Aalborg
I 2017 red det danske springlandshold en hjemmebanesejr hjem ved Equitour Aalborg. På holdet var Lars Bak Andersen, Søren Møller Rohde, Thomas Sandgaard og Thomas Velin. Læs mere her.

2018:
EM-bronze til den danske ungrytterhold
I 2018 red det danske landshold for ungryttere en bronzemedalje hjem ved europamesterskaberne i Fontainebleau. På holdet var Jessica Toelstang, Benedikte Rie Truelsen, Clara Hallundbæk, Christina Nielsen og Emil Hallundbæk. Læs mere her.

2019:
Sejr til Emil Hallundbæk i 4* Grand Prix i Wellington
I 160 cm CSI4* Grand Prix sejrede Emil Hallundbæk tilbage i marts måned sammen med hans tophest Chalisco. Denne sejr har blandt andet været medvirkende til at Emil med stor sandsynlighed har sikret Danmark en OL-billet i 2020.  Læs mere her.

10. plads til seniorlandsholdet ved EM i Rotterdam
I sommers red det danske seniorlandshold et utrolig flot resultat hjem ved europamesterskabet i Rotterdam. På holdet var Nikolaj Hein Ruus, Andreas Schou, Kim Kristensen og Søren Møller Rohde. Læs mere her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen