TV: Sådan, Danmark i EM finale

20-08-2015 17:55

Britt Carlsen

EM Aachen - Så skete det endeligt, det rytterne har kæmpet for de senere år: Danmark er i EM finalen i springning for hold 

Stor ros til de danske springryttere, som gjorde det i dag, som vi sådan har håbet på - de red sig i EM finalen på en 8. plads - 10 hold går videre til finalen fredag eftermiddag.

Spændingen var næsten ulidelig da holdets første rytter Søren Nørgaard Pedersen red på banen med Tailormade Chaloubet - det danske hold lå på 11. pladsen og skulle avancere en plads for at komme i finalen. Den finale som netop glippede for rytterne ved EM i Herning og dernæst sidste år ved WEG i Normandiet. Søren angreb forhindringerne og da han landende fejlfrit efter det sidste, vanskelige dobbeltspring stod der blot en fejl på tavlen. 
Rikke Haastrup red med stort overblik på banen med Qualico du Bobois - på den store vandgrav fik Rikke ikke lige det rette "svung" i hesten, der ramte listen med knap en hov - ærgerligt, men det var også alt det stod noteret på tavlen. Samtidig med at danskerne leverede snublede nogle af de nærmeste konkurrenter. Thomas Sandgaars Amarone svigtede ham igen i dag, det store stadion i Aachen er bare ikke hingstens hjemmebane, 20 fejl blev det til. Og så red Andreas Schou på banen med Lenardo der Kleine. Den lille knap 160 cm røde vallak ved heldigvis ikke hvor svært det er at forcere 160 cm høje og 180 cm brede forhindringer, og med et klasseridt af dimensioner galoperede Andreas fejlfrit i mål på "den lille". 

Så fulgte et par timers nervepirrende spændende venten, mens de 10 bedste hold kæmpede om pladserne, og pludselig begyndte der at tegne sig et billede af, at det danske hold kunne avancere. De nærmeste konkurrenter: Irland, Sverige, Belgien, Italien og Polen samlede fejl, og da holdkonkurrencen var tilende stod Danmark noteret på 8. pladsen med 17,27 fejl.

Inden finalen i morgen er Frankrig i front med 5,7 fejl, Holland er avanceret til andenpladsen med 7,82 og Tyskland er rykket ned på tredjepladsen med 8,4 points. efterfulgt af England, Ukraine, Schweiz og Spanien. 

Se resultatet her 

landstræner Lars Nørgaard Pedersen var forståelig nok meget glad for resultatat og han havde stor ros til overs for sine ryttere. Se tv-indslaget herunder. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner