TV: Så godt - og så ærgerligt!

23-08-2015 18:33

Britt Carlsen

EM Aachen - Andreas Schou og fantastiske Lenardo der Kleine avancerede i første runde til en 5. plads, men et let nedslag i anden runde kostede bronzemedaljen

- Jeg kan slet ikke fortælle hvor ærgerlig jeg er, det var milimeter fra bronze, fortæller Andreas Schou efter en let berøring på udspringet af trekombinationen kostede bronzemedaljen ved EM. Andreas sluttede på 9. pladsen og det både glædede og ærgrede ham, men som han også sagde: Hjemmefra havde jeg gerne solgt det her for en 9. plads.

Lenardo der Kleine sprang fantastisk og gjorde alt rigtigt, og Andreas fik placeret den lille, knap 160 cm vallak helt perfekt foran alle forhindringer, også den svære trekombination med planker som i første runde, fik vendt noget rundt på rytterne i topkampen. Kun fem ryttere formåde at ride fejlfrit i første runde: Andreas Schou, Kevin Staut, Simon Delestre, Gregory Wathelet og Jeroen Dubbeldam. Det betød, at den regerende verdensmester lagde sig i spidsen af konkurrencen inden anden runde.

Jeroen Dubbeldam gjorde det igen! I anden runde red han sikkert med et enormt overblik på SFN Zenith NOP og på trods af en tidsfejl, sejrede han med 3,68 fejl. Belgiens Gregry Wathelet og Conrad de Hus avancerede til sølvmedalje efter to sikre 0-runder, og han sluttede med 5.04 fejl. Franske Simon Delestre og Ryan des Hayettes kom ind på bronzepladsen med 7.67 fejl.

Det var tankevækkende, at de bedste tyske ryttere ikke formåede at ride sig op i topkampen, bedt placerede tysker blev Christian Ahlmann og Taloubet Z på en 7. plads efter fejl i første runde af den individuelle finale. 

Se resultatet her

 

Læs meget mere om EM i Aachen i magasinet Ridehestens septembernummer

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen