Første holdguld til Belgien i nervepirende finale (opdateret)

23-08-2019 18:08

Holdspringningen ved EM i Rotterdam blev lige så spændende som forventet. Belgien vandt guld i en drabelig kamp mod Tyskland, og England tog bronze - Danmark leverede en flot afslutning ved EM

Søren Møller Rohde/Todt un Price Ask, Kim Kristensen/Albert K, Nikolaj Hein Ruus/Cadillac og Andreas Schou/A-girl sluttede EM af på fornem vis. Der blev ikke tale om avancement, holdet sluttede på 10. pladsen kronet af et fejlfrit ridt af Andreas Schou og med Kim Kristensen som samlet bedste rytter på 29. pladsen - 25 går i finalen. 

Danmark var den eneste andendivisionsnation i EM-finalen, og især i de to Nations Cup springninger i går og i dag viste holdet, at de absolut har heste, der kan være med på dette niveau. Holdets to mest erfarne ryttere, Andreas og Nikolaj sidder på to urutinerede heste, med stort potentiale, mens Søren og Kim mangler erfaring på dette niveau, til gengæld sidder de på heste af høj, høj kvalitet. Set med Dansk Varmblods-briller på, så imponerede Kim Kristensens Albert K ved i alle runder at springe selv de forhindringer og især forhindringskombinationer, som volte problemer hos de heste, man ellers regner til verdenstoppen. Sørens avlshingst er kåret i Dansk Varmblod og Todt un Price Ask har vist især i denne sæson, at han ikke gerne laver fejl, og at han har kapacitet til det hele - sammen med Søren. 

Belgien med guld og klar til OL
De belgiske springryttere fik to store ønsker opfyldt i dag: den første holdmedalje, og endog af guld, og en OL kvalifikation. Holdet bestående af: Pieter Devos (Claire Z), Jos Verlooy (Igor), Jerome Guery (Quel Homme de Hus) og Gregory Wathelet (MJT Nevados S) lagde sig i spidsen efter gårsdagens springning med tre fejlfrie runder, og det matchede de i dag, selvom Jerome Guery fik en tidsfejl. Med 12.07 fejl var de et nedslag foran de ellers så stærke tyskere, hvor Christian Ahlmann vendte gårsdagens 8 fejl til en 0-runde, og Marcus Ehning gjorde det samme. Desværre for tyskerne fik den regerende verdensmester Simone Blum og Daniel Deusser nedslag i dag, og tyskerne måtte "nøjes" med sølv. 

Copyright Ridehesten.com


Der var glæde i Englands lejr efter bronzen og OL-kvalifikationen kom i hus skabt af en flot 0-runde af Ben Maher, der har lagt sig i spidsen af den individuelle konkurrence. Holly Smith og Amanda Derbyshire fik begge fire fejl og da Scott Brash fik 8 kunne holdet ikke avancere, men de kunne heller ikke hentes af Frankrig, der med en fjerdeplads sikrede sig OL-kvalifikationen og muligenden for at forsvare OL-guldet fra Rio. 

 Se resultatet HER

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing