Scandinavia Jumping Tour var en stor succes

16-02-2025 10:25

I går blev ni dages springstævne i Odense Congres Center sluttet af på bedste vis med finaleklasser fra morgen til aften. Arrangørerne er glade og tilfredse med stævnet, der både har budt på flot ridning, sjove konkurrencer og den sidste kvalifikation af Stutteri Ask Trophy-turneringen

Copyright Ridehesten.com
Scandinavia Jumping Tour har endnu en gang været en stor succes. Her ses Laura Elisabeth Andersen på Isa De Lui. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Siden fredag den 7. februar har Odense Congres Center bugnet af heste, ponyer og deres dygtige ryttere, der har brugt vinterferien på Scandinavian Jumping Tour. For fjerde år i træk har stævnet været et populært tilløbsstykke for ekvipager fra hele landet, hvor over 2500 antal starter har været inde på den imponerende arena i løbet af de ni dage. 

Arrangørerne bag stævnet er enormt glade for den store opbakning både fra ekvipagerne men også fra publikum, der var med til at skabe en fantastisk stemning under hele stævnet. Især fredag aften, var noget helt specielt, fortæller Shannon Mejnert Ketterle

Højdepunktet var selvfølgelig fredag aften. Det var første gang vi holdte et lille show og det fungerede bare. Morten Ankerdal og jeg selv lavede en vild stemning i S klassen og publikum hjalp til! Vi var godt besøgt. Vi havde 150 mennesker til 3-retters menu og den gode gamle kælderbar på hotellet blev danset i hele natten

Arrangørerne er lykkedes med at skabe et internationalt set-up, der favner bredden og giver plads til, at ekvipager på alle niveauer kan få lov at ride under de fantastiske forhold. Endnu et år er det gået helt efter planen, hvilket arrangørerne er meget stolte af: 

– Som arrangører er vi bare pave stolte over at kunne bringe sådan et stort setup til Danmark. Vi er glade for at vi kan omfavne bredden og samtidig give dem en international stemning omkring stævnet. Vi håber virkelig vi kan være med til at højne niveauet i sporten. Vi er trætte, men meget glade, afslutter Shannon. 

Copyright Ridehesten.com
Arrangørerne bag stævnet er meget glade og tilfredse. Foto: Scandinavia Jumping Tour

Udfordrende children-finale
I går var stævnets sidste dag, og hvilken afslutning på ni dages fantastisk springstævne. Dagen bød nemlig på hele seks finaleklasser, hvoraf tre af dem var finalen af den anden Stutteri Ask Trophy-kvalifikation. Første finale var childrenrytternes Stutteri Ask Trophy-finale, der blev afviklet i LA2** 120 cm. Metoden var en B1, hvilket betød, at alle ligeplacerede ryttere om førstepladsen skulle ride omspringning for at afgøre, hvem af dem, der skulle løbe med sejren. 

13 childrenekvipager var meldt til start i dagens finale, der bød på en udfordrende bane med 13 forhindringer inklusiv trekombination, og det var altså ikke helt uden udfordringer for rytterne. Det var nemlig kun tre ud af de 13 ekvipager, der formåede at klare sig fejlfrit igennem hovedrunden, men det betød altså også en spændende omspringning om første-, anden- og tredjepladsen. 

De tre ryttere i omspringning var Margrethe Kier, Pauline Rothausen og Maya Kathrine Mulbjerg Larsen. Sidstnævnte var faktisk også den hurtigste i omspringningen, hvor hun i sadlen på den 10-årige hoppe Champagne KS e. Connor/ Common Sense, som Mayas søster, Malou Therese Mulbjerg Larsen vandt DM med i 2024, krydsede målstregen i tiden 36,58 sekunder. Dog var heldet ikke helt med ekvipagen i dag, da en enkelt bom i omspringningen holdt dem fra sejren. 

De to andre ekvipager klarede sig fejlfrit gennem omspringningen, men én af dem var altså 1,42 sekunder hurtigere end den anden. Det var nemlig Margrethe Kier og Quality Solution V. e. Quattro B/ Cajus, der løb med dagens sejr, da de sikrede sig omspringningens hurtigste fejlfrie ridt i tiden 37,00 sekunder. Dermed blev det en andenplads til Pauline Rothausen, der havde taget den 23-årige hoppe Sandro Quin e. San Juan/ Furioso II med i dagens finale. Hun sluttede i tiden 38,42 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Margrethe Kier og Quality Solution V. løb med sejren i finalen for childrenrytterne. Foto: Scandinavia Jumping Tour

Syv stærke ekvipager i omspring
Dagens anden finale var U18-rytternes Stutteri Ask Trophy-finale. Her var 18 ekvipager til start, og de skulle altså prøve kræfter med den 135 cm høje og meget tekniske bane. Her så vi endnu en gang fuldstændig fantastisk ridning fra de helt unge ryttere, hvor hele syv af dem endte i en spændende omspring. 

Omspringningen endte dog med at volde nogle af rytterne problemer, hvor kun tre ud af de syv ryttere formåede at ride fejlfrit. De tre fejlfrie runder kom helt til sidst i omspringningen, og dermed blev spændingen altså trukket til det allersidste. Det var dog Amalie Sophia Laursen og den 15-årige vallak Cha Mu 4 e. Cornado II/ Rheinsberg, der var hurtigste ekvipage i dag. I tiden 38,39 sekunder sikrede de sig nemlig sejren i den sidste Stutteri Ask Trophy-kvalifikation. 

Copyright Ridehesten.com
Amalie Sophia Laursen og Cha Mu 4 tog sig af førstepladsen hos U18-rytterne. Foto: Scandinavia Jumping Tour

Andenpladsen gik til en ekvipage, der havde sin debut i denne højde i dag. Det var nemlig Emily Filippa Windtberg og den bare 7-årige DV-hoppe Finest Selection H.T.W. e. Favorit Ask/ Casir Ask (opdr. Lykke Harms), der løb med andenpladsen. Efter en suveræn debut i hovedrunden formåede Emily at holde hovedet koldt i omspringningen, hvor hun red ind som anden sidste rytter. Her lagde hun suverænt pres på Amalie Sophie Laursen, da hun krydsede målstregen fejlfrit i tiden 40,15 sekunder. Dog red Amalie en hurtigere runde, og derfor blev det til en meget flot og velfortjent andenplads til debutanterne. 

Tredjepladsen gik til Olivia Hundborg Dresler i sadlen på den 12-årige hoppe Marble Arch. Hoppen var yderst velspringende og forsigtig rundt på banen i både hovedrunden og omspringningen, og i tiden 41,79 sekunder sikrede Olivia og Marble Arch sig en flot tredjeplads. 

Copyright Ridehesten.com
Emily Filippa Windtberg og den bare 7-årige DV-hoppe Finest Selection H.T.W. havde en fantastisk debut. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen

Ingen fejlfrie U25-ryttere
Også hos U25-rytterne var niveauet skruet helt op. De 10 ekvipager skulle i dag prøve kræfter med en 140 cm høj bane, der var en tydelig udfordring for de fleste af rytterne. Der var nemlig ingen af de ti ellers meget erfarne ekvipager, der formåede at klare sig fejlfrit igennem banen, og derfor blev det altså en omspringning om førstepladsen hos de ekvipager, der havde klaret sig igennem hovedrunden med fire fejl. 

Der var fire ekvipager, der efter hovedrunden havde kvalificeret sig til omspringningen, hvoraf tre af dem klarede sig fejlfrit igennem omspringningen. Det var også de tre, der sikrede sig de tre placeringer, men det var altså Rosemarie Heering på den 12-årige vallak Ambition Gold e. Arpeggio/ Carry Gold, der sikrede sig den suverænt hurtigste og fejlfrie omspring i tiden 37,10 sekunder. Dermed kunne de afslutte et vellykket stævne med en sejr i deres sidste klasse. 

Andenpladsen gik til Laura Elisabeth Andersen i sadlen på Isa De Lui e. C-Indoctro/ Rivage Du Poncel. Også de red en fantastisk fejlfri runde i omspringningen, der altså sikrede dem dagens anden bedste resultat. Tredjepladsen blev besat af Astrid Tolsgaard Jensen og den 11-årige vallak JS Calitto e. Cassin/ Lord, der sikrede sig en flot, fejlfri og rolig omspringning. 

Copyright Ridehesten.com
Rosemarie Heering og Ambition Gold vandt hos U25-rytterne. Foto: Scandinavia Jumping Tour

Flotte finaler afsluttede et fantastisk stævne
Det var ikke kun de tre Stutteri Ask Trophy-kvalifikationsfinaler, der blev afviklet ved stævnets sidste dag. Stævnets sidste klasse bød nemlig også på finale i både sølv-, guld- og diamanttur. Her tørnede stævnets allersidste ekvipager sammen i kampen om finalesejren, og det blev også til klasser med både fart og spænding. 

Både sølv- og guldturen blev redet i en metode A, hvilket vil sige, at den hurtigste ekvipage med færrest fejl, er vinder af klassen. Her var det helt tydeligt at se, at de dygtige ekvipager red om sejren i finalen, men det var den altid hurtige Malene Lykke Nielsen på DV-vallakken Hecas Kantago e. Kannan/ Catoki (opdr. Familien Tschernja), der løb med sejren i sølvturen. Hun red en fejlfri runde i tiden 53,53 sekunder, hvilket sikrede hende titlen som vinder af sølvturen. 

Copyright Ridehesten.com
Malene Lykke Nielsen og Hecas Kantago var hurtigste ekvipage i sølvturen. Foto: Scandinavia Jumping Tour

I guldturen var der igen rift om placeringerne, men der var altså én, de andre ekvipager ikke kunne slå. Cecilie König red nemlig hele 5,5 sekunder hurtigere end andenpladsen, og det gjorde hun i sadlen på den hjemmeavlede Königs Surprise Party e. Party Dance/ Carano, der altså kunne tage fra et fantastisk stævne med titlen som vinder af guldtursfinalen. 

Copyright Ridehesten.com
Cecilie König og den hjemmeavlede Königs Surprise Party vandt guldturen. Foto: Scandinavia Jumping Tour

Stævnets og dagens sidste klasse var finalen i diamanttur, hvor 18 ekvipager kæmpede om stævnets allersidste sejr. Der var dog ingen tvivl om, hvem der var suverænt hurtigst i går. Det var en særdeles erfaren og altid hurtig ekvipage, nemlig Camilla Fliedner Ernst med den 15-årige hoppe Fiona Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Carthago. De sluttede i tiden 27,96 sekunder og sikrede sig dermed stævnets sidste sejr. 

Med det blev ni fantastiske dage i Odense Congres Center med Scandinavia Jumping Tour afviklet på bedste vis. Stævnet har endnu en gang budt på flot ridning, stærkt sammenhold og suveræn stemning hele vejen igennem fra de rekordmange antal deltagere og de ambitiøse arrangører. 

Se stævnets start- og resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
Camilla Fliedner Ernst og Fiona Ask tog sig af stævnets sidste sejr. Foto: Scandinavia Jumping Tour
Annika Knudsen Lorentsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen