Flot sejr til Emil Hallundbæk i Grand Prix (video)

24-03-2019 08:22

Annika Knudsen Lorentsen

Ved det internationale stævne i Wellington, USA blev det i går aftes til en flot sejr for den unge Emil Hallundbæk og hesten Chalisco i CSI4* Grand Prix

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk og Chalisco, her ved World Cup stævnet i Herning 2018.

Foran kendte udenlandske ryttere som Jessica Springsteen, Harrie Smolders og Mclain Ward lykkedes det i går aftes den unge dansker Emil Hallundbæk at tage sejren på den 160 cm høje bane i CSI4* Grand Prix ved Winter Equestrian Festival i Wellington USA.

Klassen er selvfølgelig tællende som Logines Ranking og ekvipagen kunne efter sin sejr modtage en præmiesum på intet mindre end 68.970 amerikanske dollars.

Der var blot 5 ekvipager i feltet med 45 ryttere, som det lykkedes for at ride banen fejlfrit. Blandt de fejlfrie ryttere, som skulle konkurrere om sejren i omspringning, lykkedes det Emil at ride en hurtig omspringningstid, som samtidig også var fejlfri og dermed havde han sikret sig sejren med Chalisco e. Chacco-Blue/ Quidam De Revel. 

Emil Hallundbæk har rigtig mange sejre på CSI2* og CSI3* stjernet niveau, men det var hans første sejr i en 4* Grand Prix. 

– Vi har haft mange års samarbejde, han springer altid godt, men er lidt en varm hest. Så det har taget et par år at få det til at fungere helt perfekt sammen, men nu er han konsekvent god i hver klasse, fortalte Emil Hallundbæk til Equestrian Sport Productions i en pressemeddelse.

– Jeg startede fra den ene ende af banen mod den anden ende, så selvfølgelig får man meget fart på i starten. Jeg har en meget forsigtig hest og derfor bruger jeg forhindringerne til at få ham til at springe godt op, fortalte Emil Hallundbæk efter sit ridt. 

– Det var en snæver vending rundt til dobbeltspringet, og det sprang han super fejlfrit, men ja det var en svær kombination, sagde Emil desuden om kombinationen i omspringningen.

Se ekvipagens flotte omspringning i videoen nedenfor.

Se resultatet af klassen her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen