Udenlandsk dominans i Grand Prix i Uggerhalne

22-05-2022 16:54

Annika Knudsen Lorentsen

Det blev en spændende afgørelse af den 3-stjernede Grand Prix hos Helgstrand Event, hvor fem udenlandske ryttere besatte de bedste placeringer. Sejren gik til belgiske Constant van Paesschen, mens Andreas Schou blev bedste dansker som nr. 6

Copyright Ridehesten.com
Constant van Paesschen med Diaz du Thot. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

52 ekvipager mødtes i den sidste klasse ved det internationale stævne i Uggerhalne, arrangeret af Helgstrand Event. Det var den 150 cm høje 3-stjernede Grand Prix. 

Det lykkedes ni ekvipager at komme fejlfrit igennem første runde, men da proportionerne foreskrev, at 25 procent fra første runde skulle deltage i anden runde, kvalificerede 13 ryttere sig til anden runde. Det var dog kun de 12 der valgte at deltage, og dermed kom ni ryttere med et fejlfrit resultat, to med en tidsfejl og en med to tidsfejl til start i den afgørende runde. 

Copyright Ridehesten.com
Constant van Paesschen med Diaz du Thot. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Bedst i anden runde var Constant van Paesschen med Diaz du Thot e. Ready Boy des Forest/ Diams du Grasset, som red en lynhurtig og fejlfri runde og sikrede sig sejren. 

På både anden- og tredjepladsen blev det franske ryttere, nemlig henholdsvis Maelle Martin og Swan Bourven, som ligeledes red fejlfrit i omspriningen. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Independent (swb). Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Det samme gjorde de ryttere der placerede sig på fjerde- og femtepladsen, og dermed blev Andreas Schou nr. 6, da han medbragte en enkelt tidsfejl fra den første runde. Andreas var til start på den velspringende Independent (swb) e. Diamant de Revel/ Careful (opdr. WestLife AB). 

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen med Bøgegården Gladiola. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Næstbedste dansker blev Lars Nørgaard Pedersen med Bøgegården Gladiola e. Bøgegården's Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), som var fejlfri i første runde, men desværre fik et nedslag i anden runde. Ekvipagen endte på en flot 10. plads. 

Alle resultater fra stævnet. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing