NM arrangeret på fire måneder

15-06-2024 06:46

Inden længe er der nordiske mesterskaber på dansk grund, hvor Hovgaard Rideklub danner rammen om dressurmesterskaberne. Planlægningen har været kort og intens, men klubben glæder sig til at afholde et mesterskab af den størrelse

Copyright Ridehesten.com
Hovgaard Rideklub har i mange år været værter for DM i ponydressur. Nu står de over for afviklingen af et internationalt mesterskab. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hovgaard Rideklub, som er beliggende på Fyn, har i mange år været værter for ponyernes DRF-mesterskab i dressur. Nu er de på opfordring af Dansk Ride Forbund klar til at prøve kræfter med afviklingen af et nordisk mesterskab inden længe.

Under navnet Ecco Nordic Baltic Dressage Championship skal dressurryttere fra Norge, Finland, Sverige og selvfølgelig Danmark dyste om de nordiske medaljer, når de den 25.-30. juni rider ind på de nyligt opgraderede stævnebaner på Hovgaard. Omkring 150 ryttere har meldt til start, og der afvikles mesterskaber i alle dressurkategorier fra pony-, junior- og ungrytterniveau til U25- og seniorniveau. Også NM i paradressur foregår på Hovgaard.

Hektisk forberedelsestid
Da Dansk Ride Forbund i slutningen af sidste år opsagde samarbejdet med Helgstrand Event, der ellers skulle have stået for NM, skulle der findes en ny arrangør, hvis mesterskabet fortsat skulle foregå i Danmark. Løsningen blev at opdele stævnet, så Hjallerup Rideklub blev tildelt mesterskaberne i springning og voltigering, mens Hovgaard Rideklub fik opgaven med at arrangere NM i dressur og paradressur. Det er kun nogle få måneder siden, at beslutningen blev truffet, men med god hjælp fra flittige frivillige, tegner det – her et par uger før stævnet – godt.

Copyright Ridehesten.com
Anne Lütken, godsejer og dressurentuasiast, er med til at arrangere det Nordiske Mesterskab og fortæller til Ridehesten, hvordan det går med planlægningen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Anne Lütken fra Broholm Gods sidder i bestyrelsen på Hovgaard Rideklub og er med til at planlægge stævnet, bl.a. i kraft af sin rolle som pressechef. Hun ser frem til den begivenhedsrige uge med NM på Fyn og udtaler:

Jeg glæder mig til den fantastiske stemning, når folk begynder at dukke op på stævnepladsen inden længe. Vores medlemmer og eleverne fra rideklubben samt deres forældre er fuldstændigt vidunderlige; vi har en god korpsånd, og der er altid talstærkt fremmøde, når vi har arbejdsdage osv. Uden dem ville det ikke kunne lade sig gøre at planlægge og forberede et så stort stævne på relativt kort tid, lyder det taknemmeligt fra Anne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er over 250 aktive medlemmer på Hovgaard Rideklub, der har hjemme på Hovgaard Ridecenter. Klubben blev stiftet i 2004 og drives af Dorthe Rohmann, Henning Skrydstrup og datteren Karoline Rohmann, men også Dorthes mor Else Rohmann spiller en stor rolle i den daglige drift, selvom hun ikke ønsker at blive fremhævet.

Copyright Ridehesten.com
F.v. Karoline Rohmann, Else Rohmann og Dorthe Rohmann - en familie over tre generationer, der tilsammen sørger for, at hjulene glider i rideklubben. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bak Jensen

Erfaring fra Broholm
Broholm Gods var værter for DM i Dressur i hele 15 år, og Anne Lütken oplever at kunne bruge erfaringerne fra disse stævner som et led i forberedelserne til det Nordiske Mesterskab. Da Broholm blev tom for heste, fandt Anne en ny glæde i at være med i fællesskabet i Hovgaard Rideklub; et fællesskab, hun beskriver som positivt og med en god ånd. Nu er hun altså med til at afvikle NM, hvor hun og resten af bestyrelsen arbejder hårdt for at arrangere det store stævne.

Jeg kan mærke, at jeg har noget erfaring ift. det praktiske, når man afvikler stævner i denne kaliber, som kan bruges sammen med Hovgaards erfaringer fra ponymesterskabet. Hele Rohmann familien er simpelthen fantastisk, og det bliver spændende at se, hvordan det går, når stævnet sætter i gang. 

Det er en stor og vigtig opgave for klubben at gennemføre et sådant stævne midt i en vanskelig tid for ridesporten - også økonomisk. Takket være både de frivillige samt mange velvillige sponsorer, hvor bl.a. Ecco, SvendborgEvent, IBF-beton til tiden, Dansk Ride Forbund, Sydbank og Harald Halbergs Familiefond bør fremhæves, har Hovgaard turdet påtage sig opgaven, lyder det til slut fra Anne.

Der vil foruden de nordiske mesterskabsklasser også være diverse klasser på landsstævneniveau.

Du kan følge med i stævnet på hjemmesiden bag Ecco Nordic Baltic Dressage Championship. Se desuden hvilke danske dressurryttere, der er udtaget, og husk at dukke op på Hovgaard i slutningen af juni, hvis du vil se nogle af Nordens dygtigste dressurryttere. Se programmet her.

Copyright Ridehesten.com
Stævnepladsen på Hovgaard Ridecenter er blevet forbedret og udvidet, så den står klar til at modtage de mange deltagere. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner