Hovgaard Rideklub melder klar til NM

20-06-2024 12:04

Onsdag den 26. juni lyder startskuddet på de Nordiske Mesterskaber i dressur på Hovgaard Rideklub i Skårup på Fyn. For rideklubben har det været en præstation i sig selv bare at få tildelt dette mesterskab af Dansk Ride Forbund, men nu glæder de sig til nogle festlige dage i dressurens tegn

Copyright Ridehesten.com
Hovgaard Rideklub er klar til at afholde NM om blot seks dage. Foto: Ridehesten.com/ Thomas Bach Jensen.

Det store arrangement, Ecco Nordic Baltic Dressage Championship, der løber af stablen fra den 26.-29. juni kommer til at rumme cirka 150 heste, og har været i støbeskeen de sidste fire måneder, da klubben fik tildelt mesterskabet af Dansk Ride Forbund. Mesterskabet afvikles for paradressur, pony-, junior-, ung-, U25- og seniorryttere. 

Fire måneder er ikke så lang tid, når der skal findes sponsorer, klargøres, udvides og udvikles faciliteter samt samle frivillige, som kan og vil stå til rådighed i den uge arrangementet skal afvikles, fortæller Anne Lütken, der er medarrangør af stævnet. Heldigvis har klubben ildsjæle, der har knoklet for at få det hele til at gå op i en højere enhed: – Klubbens bestyrelsesmedlemmer, elever og forældre, Henning Skydstrup samt den utrættelige familie Rohmann, som til dagligt ejer og driver stedet, har virkelig knoklet for at få alt op at stå, og på mandag ankommer så de første heste, fortæller Anne. 

Copyright Ridehesten.com
Anne Lütken, der ejer Broholm Gods, og som har været vært for DRF's danmarksmesterskab i dressur i intet mindre end 15 år. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Hovgaard Rideklub har før arrangeret og afholdt flere danmarksmesterskaber i dressur for pony, og med den erfaring i bagagen samt et 20-års jubilæum for klubben i år, blev ledelsen enige om, at de turde og kunne påtage sig opgaven. Et arrangement af en sådan størrelse, kan ikke gennemføres uden stor sponsorstøtte, og derfor vil klubben gerne takke for den store opbakning fra sponsorer: – Klubben er meget taknemmelige for den opbakning de har modtaget. Blandt mange andre kan nævnes vores hovedsponsorer, som er Ecco, Svendborg Event, Destination Fyn, Sydbanks Fond og Halbergs Familie Fond. Vi kunne ikke have gjort det uden dem, siger Anne. 

Copyright Ridehesten.com
Hovgaard Rideklub har stor erfaring med afholdelse af danmarksmesterskaberne for pony. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Når mesterskabet skydes i gang, bliver det med stor opbakning fra rytternes side. Med deltagelse fra ryttere fra både Danmark, Sverige, Norge, Finland og endda en enkelt rytter fra Estland, bliver der med garanti dressur i verdensklasse, når rytterne skal kæmpe om titlen som nordens bedste dressurrytter. – Vi er klar, og vi glæder os til festlige og spændende dage hos Hovgaard Rideklub, afslutter Anne. 

Copyright Ridehesten.com
Hovgaard Rideklub har knoklet for at få alt klappet og klar til NM om intet mindre end seks dage. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Stævnet skydes i gang onsdag, og du kan læse meget mere om arrangementet her. 
Se stævnets startlister her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner