Dobbelt op på DRF-mesterskab

14-08-2024 20:25

I weekenden skal årets danmarksmestre for ponyer kåres, når Hovgaard Rideklub og Kongsdal Rideklub afholder DM for ponyrytterne i hhv. dressur og spring

Om lidt samles landets bedste ponyryttere på Kongsdal Rideklub ved Mariager samt på fynske Hovgaard Rideklub. Her skal de nye danmarksmestre i de tre forskellige ponykategorier findes, og på Kongsdalgaarden, hvor der desuden også er DRF-mesterskab for childrenrytterne, gælder det mesterskaberne i springning, mens Hovgaard, som så ofte før, byder dressurrytterne velkomne. 

Erfaren arrangør
Hovgaard Rideklub, der har over 250 aktive medlemmer og drives i tre generationer af Else Rohmann, Dorthe Rohmann, Henning Skrydstrup og Karoline Rohmann, har siden 2018 været værter for DM i ponydressur. For et par måneder blev klubbens hidtidige største projekt desuden ført ud i livet: De afholdt nemlig et vellykket nordisk mesterskab i dressur. Nu er det tilbage på sikker grund med DM-stævnet, der på trods af klubbens erfaring, selvfølgelig kræver meget forberedelse og et godt hold af hjælpere.

Vi glæder os til at se en masse dygtige unge ryttere, og jeg håber og forventer, at stævnet bliver så vellykket og hyggeligt som det plejer, udtaler Henning Skrydstrup, der er med i den daglige drift på klubben og privat danner par med Dorthe Rohmann. Han fortæller desuden, at klubben er kommet sig godt ovenpå nordisk mesterskab tidligere på sommeren, og dermed er helt klar til at afholde DM-stævnet. 

Udover ridningen er det også bare hyggeligt at møde forældrene og børnene, og der er bl.a. den faste fællesspisning lørdag aften, hvor vi griller, og alle kan hygge sig på kryds og tværs, lyder det også fra Henning, der står midt i de sidste forberedelser til stævnet.

Copyright Ridehesten.com
Hovgaard har gennem en årrække været faste værter for ponyernes DM i dressur. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Der er 75 ponyryttere tilmeldt DRF-mesterskaberne fordelt over de tre kategorier, hvor særligt mesterskabet for kategori I ponyerne trækker mange starter; og den indledende runde i klassen skal derfor også afholdes over to dage fredag og lørdag. Foruden dette er der almindelige landsstævneklasser, som fredag fungerer som opvarmningsklasser samt giver de rytterne, der ikke er på DM-niveau endnu, mulighed for at starte. Der er også et par enkelte ponyklasser på distriktsniveau. Sidst, men ikke mindst, afholdes også finalen i Topponyer Stilcup, som er en turnering for yngre ponyryttere (Årgang 2010-2015), hvor der er øget fokus på rytterens opstilling og indvirkning på ponyen. 

Mesterskabet for de mindste ponyer, kategori III'erne, afgøres allerede lørdag, mens medaljerne i de to andre ponykategorier uddeles søndag. Der skal nok blive masser af spænding, og hvis man vil se de dygtige ponyryttere live, så er der gratis adgang på Hovgaard. 

Se start- og resultatlister her.

Copyright Ridehesten.com
F.v. Karoline Rohmann, Else Rohmann og Dorthe Rohmann - en familie over tre generationer, der tilsammen sørger for, at hjulene glider i rideklubben. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bak Jensen

Nyt værtsskab
Anderledes nyt er det hos værterne for springmesterskabet, hvor Kongsdal Rideklub for første gang skal afholde DRF-mesterskabet i ponyspringning. Klubben, der dog har erfaring fra et utal af andre springstævner, er blevet tildelt opgaven i tre år frem. Foruden de fire mesterskabsklasser for de tre ponykategorier samt childrenrytterne er der også Distriktsmesterskabscup og almindelige ponyspringklasser på både distrikts- og landsstævneniveau. Der er mange starter, og stævnet indledes faktisk allerede i dag, torsdag, hvor der C-klasser fra LB1*-MB1*.

Distriktsmesterskabscuppen er et særligt koncept, der kan hjælpe ponyrytterne godt videre til næste niveau, og det kan du læse mere om i en artikel HER. Blandt andet fortalte berider Hans Ley, der driver Kongsdalgaarden, fornyeligt, at klubben har gjort sig umage for at blive klar til stævnet:

– Vi har prøvet at forberede os så godt som muligt på at løfte denne opgave, som vi er blevet tildelt for tre år. Vi vil nemlig rigtig gerne gøre, hvad vi kan for at løfte ponysporten (...), lød det fra Hans Ley i sidste uge.

Ambitionerne for stævnet kommer også til udtryk ved de ændringer af faciliteterne, der er foretaget. Klubben har fået meget støtte og har valgt at putte nogle penge i at gøre det til et godt stævne. Det betyder bl.a., at der er blevet bygget et nyt indgangsparti, dommertårn og lavet en ny opvarmningsbane. 

Der er ligeledes gratis adgang til dette mesterskab, hvor de fire nye danmarksmestre alle kåres om søndagen. 

Se start- og resultatlister her.

Der bliver altså nok at holde øje med i den kommende weekend, og vi dækker selvfølgelig mesterskaberne her på Ridehesten.com, ligesom vi også har fotografer udsendt på både Hovgaard og Kongsdal i løbet af weekenden.

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner