Første landsstævne på Hovgaard

19-06-2014 10:11

Folkene på Hovgaard Rideklub har taget springet og for allerførste gang arrangeret et landsstævne. De ansvarlige er et par ponyforældre

Copyright Ridehesten.com

Søndag morgen betræder den allerførste hov banen ved Hovgaard Rideklubs landsstævne i ponydressur. Henover weekenden skal den ene hov efterfølges af cirka 1000 andre. Stævnet har nemlig omkring 250 starter, så der bliver noget at se til for både ryttere og frivillige.

Hovgaard Rideklub hører hjemme på Hovgaard, der ejes og drives af Dorthe Rohmann, som også var grunden til, at de ansvarlige for landsstævnet i det hele taget kom til stedet. Mette og Carsten Falkenskov er ikke selv ryttere, men har en 13-årig datter, som rider på landsplan, og hun rider undervisning hos Dorthe Rohmann.

- Vi er opstaldet i Vejle Rideklub og står for dressur stævner i Vejle. Og da der var en åben termin her i juni, foreslog vi Dorthe, om vi ikke skulle holde et pony landsstævne der. Dorthe syntes, at det var en fantastisk ide og fremlagde det for bestyrelsen. Vi påtog os at være stævne ansvarlige og fik søgt og godkendt Hovgaard til at holde landsstævne, og vi står for alt omkring det - DRF Go, DRF Live og sekretariatet, fortæller Mette Falkenskov.

Hun og hendes mand er i dag, torsdag, flyttet til Hovgaard og hjælper hele weekenden sammen med alle de frivillige fra klubben. At det skulle komme så vidt, havde de nok ikke regnet med, da deres datter som 6-årig ville begynde at gå til ridning.

- Men det er også blevet vores fritidsinteresse - og hvis der ikke var nogen, som tog ansvar for at holde stævner, var der jo ingen stævner. Og så er sådan en weekend jo også rigtig hyggelig, med masser af social samvær, siger hun.

Et lille dusin engagerede frivillige fra Hovgaard har taget ansvar for at få lavet alt - lige fra at finde hjælpere, opsætte cafeteria til at rydde op. Hovgaard har desuden investeret i en ny stor mandsskabsvogn, hvor der er plads til sekretariat, VIP mm. De har ofret i port til ridehal, så vejen fra opvarmning til opvisningsbanerne ikke bliver så lang, og der er fundet en stribe lokale sponsorer.

- De har simpelthen gjort alt for at det skal være pænt, indbydende og praktisk, når vi åbner for stalden torsdag klokken 18, siger Mette Falkenskov

Alle sejl er altså sat til, for at jomfrurejsen skal forløbe uden isbjerge eller andre uønskede problemer.

- Vi håber først og fremmest på et godt stævne med god stemning og i sportslig ånd - og selvfølgelig et pænt overskud til klubkassen, smiler stævnearrangøren.

Følg med i stævnets resultater her.
 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen