Hvorfor har de ikke valgt deres bedste hest?

23-05-2021 11:11

Både Lone Bang Larsen og Daniel Bachmann Andersen red i går to heste i den indledende Grand Prix i danmarksmesteskabet. De har begge valgt at ride DM-kürfinalen i dag på den hest, de i går opnåede det andet bedste resultat med. Ridehesten har spurgt dem hvorfor

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Larsen og Bakkelys Onandt. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lone Bang Larsen besatte i gårsdagens indledende Grand Prix-klasse i danmarksmesterskabet både fjerde- og sjettepladsen. Sit bedste resultat opnånede hun med 11-årige Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/Diamond (opdr. Jens Riishede Jensen), der fik 72,600%, og med den 14-årige Bakkely's Onandt e. Onassis/ Michellino (opdr. Preben Hald) blev det til 71,700%. Lone har valgt at ride DM-küren på Onandt, mens Rostov skal gå Grand Prix Special.

– Rostov er meget lovende og meget talentfuld, men hun har kun gået to Grand Prixer på dette niveau, og så har jeg faktisk ikke nogen kür til hende endnu, men det er ikke alle i mit team, der er enig i mit valg af DM-hest. Selv om Rostov kan blive min tophest i fremtiden, så har Onandt meget erfaring på dette niveau, og jeg elsker vores kür. Han har været meget frisk de første dage heroppe, så i går handlede det bare om at komme sikkert igennem Grand Prixen. I dag vil jeg give fuld gas, fortæller en veloplagt Lone Bang Larsen, der tidligere har vundet DM (på hesten Fitou L).

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Larsen og Thranegaardens Rostov. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

I den indledende Grand Prix-klasse i danmarksmesterskabet red Daniel Bachmann Andersen og to heste, nemlig den 11-årige Fanalino e. Floriscount/Alabasterden og den blot 9-årige DV-hest Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic (opdr. Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen), som han placerede sig på som nr. 3 og 5. Også Daniel har valgt at fortsætte i danmarksmesterskabet med den hest, som han opnåede det andet bedste resultat med, altså Marshall, mens Fanalino  skal gå Grand Prix Special.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Fanalino. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er ikke et taktisk valg, men et valg jeg havde truffet hjemmefra, og jeg har heller ingen kür til Fanalino. Selv om Marshall er så ung, så er der meget mere i ham, hvis det i dag kan lykkes at ride fejlfrit. DM-stævnet er for mig et godt afsæt for at videreudvikle disse to heste. Både Fanalino og Marshall mangler lidt rutine på dette niveau, og jeg er bare glad for i mit første år som selvstændig at have flere helt komplette Grand Prix-hest med tre gangarter uden svagheder, fortæller en glad Daniel Bachmann Andersen, der har flere aktuelle konkurrencehest.

Startliste Grand Prix Special.

Starliste Grand Prix Kür (DM).

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marschall-Bell. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen