Hjælp min hest stejler

19-04-2020 19:30

Marie Helene Rigård Rohleder

Adfærdstræner og underviser Camilla Stormont forklarer i videoen her, hvordan hun træner heste, som tidligere har haft ondt og derfor stejlet, men nu stadigvæk stejler, når de er presset, selvom smerterne er væk. Det handler om at omdirigere adfærden

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Camilla Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det handler om at få lært hesten, hvordan den skal håndtere en presset situation. Vi kan træne hesten til at reagere mere hensigtsmæssigt i stedet for at stejle, når den bliver presset, fortæller Camilla Stormont. 

Camilla Stormont har speciale i at træne heste med adfærdsproblemer. De sidste seks år har hun haft sin egen træningsstald, hvor hun arbejder fuldtid med at træne alle slags heste med alle slags problemer. Hun arbejder eksempelvis med heste med stejleadfærd, heste som løber løbsk med rytter, bukker under ridningen eller ikke vil gå i traileren. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se videoen her hvor Camilla forklarer, hvor hun træner heste med tillært adfæd, som eksempelvis at stejle. 

Camilla Stormont var en af de dygtige foredragsholder, som Ridehesten havde inviteret til Dansk Varmblods Hingstekåring i starten af marts.
Se flere videoer med Ridehestens foredragsholdere fra hingstekåring i Hering og udvid din horisont på Ridehestens YouTube-kanal her. 

Copyright Ridehesten.com
Camilla Stormont med sin pony Malthe. Foto: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen