Hjælp - hvordan fodres danske heste?

29-03-2019 14:00

Britt Carlsen

Vi har brug for din hjælp. I landene omkring os, har ryttere og avlere besvaret et spørgeskema som sætter på fokus på vores viden om fodring. Nu er det de danske hesteejeres opgave at gøre det samme

I et håb om at kortlægge hesteejernes viden omkring fodring af heste har Eva Gleerup, Lektor ved Erhvervsakademi Aarhus oprettet en spørgeskemaundersøgelsen til at bidrage med materiale til forskningsprojektet ”Er havre davre?”

I projektet ”Er havre davre” undersøger Eva Gleeup, danske hesteejeres viden om fodring af heste. Forskning viser, at manglende viden om foder kan føre til utilsigtet forkert fodring og dermed nedsat hestevelfærd.

Brug for din hjælp
Spørgeskemaundersøgelsen handler om fodring af heste. Viden om fodring af heste er væsentlig for vores hestes sundhed, ydeevne og trivsel. Den viden skal forskningsprojektet hjælpe med at indhente.

Du kan bidrage med din hjælp ved at besvare spørgeskemaet HER

Det tager ca. 10 minutter at besvare og dine svare er meget værdifulde. Jo flere svar der bliver indsamlet, jo mere gyldige bliver resultaterne af undersøgelsen. Del derfor gerne med alle du kender, som også fodrer heste.

Resultaterne af undersøgelsen offentliggøres i starten af 2020 og vil desuden blive præsenteret på relevante møder og kongresser i 2020.

Jordbrugsteknolog ved Erhvervsakademi Aarhus
Hos Erhvervsakademi Aarhus uddanner de hvert år jordbrugsteknologer med speciale i heste til job som blandt andet kvalificerede fodringsrådgivere. Med dette projekt kan de få værdifuld indsigt i danske hesteejeres faktiske viden om fodring – og dermed overblik over behovet for, at vi uddanner fodringsrådgivere til branchen.

Læs om jordbrugsteknolog med speciale i hest HER.

Læs mere om projektet HER.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen