Heste hjælper alzheimer-patienter - Video

20-07-2015 13:51

Hos amerikanske Hearts & Horses ’Riding in the Moment’ program har man rigtigt gode erfaringer med, hvordan heste kan hjælpe ældre, der lider af alzheimers og demens

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

Mennesker som aldrig har omgåedes heste ved måske ikke, hvor terapeutisk en effekt de kan have. Alene det at tage sig af en hest eller tage en kort ridetur kan give stor fysisk, mental og emotionel heling.

Hearts & Horses er en velgørenhedsorganisation i det nordlige Colorado, hvor man netop har stor erfaring med hestes terapeutiske virkning. Organisationen har arbejdet med rideterapi siden 1997.

Et af de tilbud Hearts & Horses udbyder kaldes ’Riding in the Moment’. Dette program er for voksne og seniorer, som er udsat for hukommelsestab, kognitive handicap, Parkinsons, hjerneskader, demens and Alzheimers.

I videoen herunder får man et kig indenfor hos ’Rideing in the Moment’, hvor vi bl.a. møder Marti, en kvinde med Alzheimers, som har svært ved at kommunikere. Da hun kommer i sadlen på hesten Sugar bryder hun dog ud i sang og hendes glæde er ikke til at tage fejl af. Man ser også Ray, en tidligere landmand og cowboy, der straks udbryder ’Hi, ho, Silver!’, da han kommer tilbage i sadlen.

Se videoen herunder.

Source: Riding in the moment by LittleThingsVideo on Rumble

Kilde: horsechannel.com 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen