Lotte Vagner er gået bort

16-12-2023 11:07

Et kendt ansigt i dressursporten er gået bort. Lotte Vagner sov i onsdags ind efter et længere forløb med sygdommen alzheimers. Hun blev 73 år gammel

Copyright Ridehesten.com
Lotte Vagner er gået bort efter længere tids sygdom. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lotte Vagner har i mange år været et kendt navn i dressursporten, hvor hun har gjort karriere som Grand Prix-rytter. Hun besad en stor passion for heste, som ligeledes også fyldte meget i hendes liv. Lotte Vagner var gift med Ole Vagner, som hun også var ungdomskærester med og fik fire børn sammen med. 

Lotte og Ole Vagner mødte hinanden da de var blot 16 og 17 år gamle. Her opstod der kærlighed mellem dem, og de blev efterfølgende et par. Lotte Vagner blev tandplejer, men fik med Ole Vagners formue mulighed for at udleve sin drøm om et liv med heste, og hun stoppede derfor med at arbejde for at give sig hen til hestene. 

Sammen med sin mand Ole Vagner fik hun bygget det luksuriøse ridecenter Birkelunden ved Fredensborg i Nordsjælland, som blev indviet i 2010. Det storslåede sted fungerede i en periode på fem år som Lotte Vagners dressurstald, hvor Andreas Helgstrand underviste hende. 

Ole og Lotte Vagner havde en tæt relation med Andreas Helgstrand, som de ligeledes opfordrede til at starte sin egen forretning, hvilket blev startskudddet til Andreas Helgstrands driftige virksomhed Helgstrand Dressage Aps. Ole og Lotte Vagner ydede støtte til Andreas Helgstrand, så virksomheden kunne komme til at køre på den store klinge. 

Copyright Ridehesten.com
Lotte og Ole Vagner. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Lotte Vagner begyndte sin ridekarriere i en forholdsvis moden alder, men hun har alligevel formået at vise flere imponerende heste frem på stævnebanerne. Selvom hun dog red i sin ungdom, var det først i en alder af 45 år at hun genoptog ridekarrieren og kom til at ride på højt plan. 

Til Hingstekåring i Herning forelskede så hun hingsten Moon Light e. Midt-West Ibi-Light, som hun forelskede sig i. Ole Vagner købte i hemmelighed hingsten til hende, og det blev begyndelsen på den ridekarriere, der på kort tid skulle føre hende til dressursportens højeste niveau. Hun uddannede selv hesten fra unghest til Grand Prix-niveau, og det blev også med Moon Light at hun fik sin debut i Grand Prix. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2010 fik hun sammen med avlshingsten Tannenhof's Solero e. Hyllos/ Polargeist sin debut i DM for seniorer til Danmarksmesterskaberne i 2010. Sammen med hesten Happy Louis e. Heslegård's Louis/ Labrador kom hun også til at ride Grand Prix, og det blev en af hestene hun red sine sidste stævner på. Senere opnåede hun endnu en milepæl en sin ridekarriere, da hun blev Nordisk Mester for hold. 

Hestene var en stor del af Lotte Vagners liv, og derfor begyndte Ole Vagner også at ride, så han kunne være sammen med hende og dele hendes store passion. Begge red også jagter, og Lotte Vagner gennemførte intet mindre end 150 jagter. 

Ridecentret Birkelunden blev i 2015 sat til salg for 40. mio. kr.  som følge af et vanskeligt regnskabsår for Ole Vagner, der led et tab på 330 mio. kr. i 2013. Ole Vagner stiftede efterfølgende virksomhed i Cambodia, hvor han også bor nu. 

Lotte Vagner bar altid et smil og spredte glæde omkring sig. Hun vil blive husket for sin dedikerede tilgang til dressursporten og sine flotte ridt på stævnebanerne såvel som gallashows og opvisninger. Hun red frem til en alder af 65 år. 

Hendes mand Ole Vagner var i Danmark og sad ved hendes side i de sidste timer. Lotte Vagner blev født d. 2. september 1950 og døde 73 år gammel. 

Bisættelsen finder sted i Lundtofte Kirke d. 22. december kl. 11. 

Æret være Lotte Vagners minde. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen