Kittel: Det er helt ubeskriveligt

22-10-2023 17:51

Trine Askjær-Jørgensen

Patrik Kittel har haft en forrygende weekend i Herning, hvor det netop er blevet til hans fjerde sejr. Han var dog meget bevidst om, at han skulle ride til, fordi de danske ryttere også ville gøre deres bedste for at komme på podiet. Nanna Skodborg Merrald og Lone Bang Zindorff tog de to pladser ved hans side

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så er den sidste klasse afviklet i Jyske Bank Boxen, hvor MCH Messecenter Herning denne weekend har lagt rammer til den første World Cup-kvalifikation i den vesteuropæiske liga af FEI World Cup-dressur. I dag lukkede Grand Prix-küren ballet til publikums fornøjelse. Stemningen var i top i Boxen, og rytterne satte stor pris på den store opbakning.

For fjerde gang denne weekend var Patrik Kittel at finde øverst på podiet, og ved præmieoverrækkelsen var han tydeligt rørt ovenpå weekendens bedrifter, som han beskrev som en sjælden og helt ubeskrivelig oplevelse. To sejre på Bohemian i 3-stjernet dressur og med det flotte kürridt i dag også to sejre på Touchdown e. Quaterback/ Sack i World Cup-kvalifikationen er det blevet til. Med lethed og ynde dansede Kittel og den svenske varmblodsvallak sig hele vejen til tops med 84,065%.

– Det er svært at beskrive med ord, hvor fed en oplevelse det var. Touchdown var virkelig cool til præmieoverrækkelsen, og det var noget helt særligt at highfive publikum hele vejen rundt i Boxen – så fed opbakning og atmosfære at være i derinde, sagde Patrik blandt andet efter dagens sejr.

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel og Touchdown. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hvor det ikke helt lykkedes i Grand Prix'en i går, så fik Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz i dag til fulde den afslutning på sin stævnekarriere, som han fortjente. Nanna Skodborg Merrald viste Zack frem på flotteste vis og demonstrerede blandt andet, hvor god hingsten er til seriechangementer og galoppiruetter. Publikum i Boxen kvitterede ved ridtets afslutning med stående klapsalver og hyldede Zack for hans kæmpe bidrag til dansk dressursport, og Nanna var rørt over oplevelsen.

– Det var lidt følelsesladet for mig i starten, da publikum bød mig varmt velkommen, så jeg var lige nødt til at tage mig lidt sammen og gøre mit bedste, men jeg synes virkelig, at Zack gjorde sit bedste i dag. Det var fejlfrit, kraftfuldt, og han var med mig hele vejen rundt. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre afslutning med ham, sagde Nanna om sit ridt.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som den sidste rytter i klassen lukkede Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/ Diamond (opdr. Jens Riishede Jensen) ballet med en fremragende kür til tonerne af den britiske sangerinde Adele, og publikum var ellevilde med den afslutning. Den flotte kür, som dommerne belønnede 81,760% var fuld af højdepunkter, hvor særligt piaffe- og passage-turene er at fremhæve sammen med de eksplosive øgninger og flotte changementserier. Med den score rykkede Lone og Rostov til allersidst ind på tredjepladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg havde en rigtig god følelse på hende i dag. Hun var med mig hele tiden. Mit mål var at lade være med at lave fejl, og det synes jeg lykkedes i dag, så det var fantastisk, sagde Lone blandt andet.

Andreas Helgstrand red med Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) en superflot kür, hvor hoppen ikke satte en eneste hov forkert. Hun var tilpas afspændt og kraftfuld på samme tid, og hendes enorme kvalitet kom virkelig til udtryk, hvilket publikum også honorerede med klapsalver. Parret opnåede 81,160% og en fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Anna Zibrandtsen og Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger, der rider deres kun anden World Cup-kvalifikation, red en rigtig flot kür i dag. Der var en enkelt fejl i etterchangementerne, men ellers var det et virkeligt flot ridt, hvor piaffe og passage helt klart er blevet bedre, og med 78,685% blev det til en femteplads.

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I videoen fra pressemødet efter klassen fortæller top-3-rytterne mere:

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Fakta
Om FEI World Cup dressur

Sæsonen 2023/2024 af den vesteuropæiske liga i FEI World Cup dressur:

  • Herning 21.-22. oktober 2023
  • Lyon 2.-3. november 2023
  • Stuttgart 18.-19. november 2023
  • Madrid 24.-25. november 2023
  • London - ExCel 13.-14. december 2023
  • Mechelen 28.-29. december 2023
  • Basel 12.-13. januar 2024
  • Amsterdam 26.-27. januar 2024 
  • Neumünster 17.-18. februar 2024
  • Göteborg 23.-24. februar 2024
  • 's-Hertogenbosch 7.-9. marts 2024
Fold up
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen