DM i dressur med nye på podiet?

04-09-2020 15:01

Equitour Denmark er i fuld gang, og forude venter bl.a. DM i dressur for seniorer, hvor Cathrine Dufour er storfavorit, men alt kan ske, og desværre har OL-rytter Agnete Kirk Thinggaard måttet melde fra

Copyright Ridehesten.com
Sidste års vinderpodie: Daniel Bachmann Andersen, Cathrine Dufour og Agnete Kirk Thinggaard. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Medaljepodiet ved sidste års mesterskab gav guld til Daniel Bachmann Andersen, sølv til Cathrine Dufour/Bohemian og bronze til Agnete Kirk Thinggaard og JoJo AZ. Hvordan kommer mesterskabet til at udvikle sig i år? Det er det helt store spørgsmål. Daniel Bachmann Andersen kommer ikke til start, sidste år vandt han med Blue Hors Zack, men han har imellemtiden opsagt sin stilling på Blue Hors, og er nu selvstændig uden en DM-hest klar til dette års mesterskab.
Cathrine Dufour melder klar med Atterupgaards Cassidy e. Caprimond EH og så har hun valgt at starte den unge Vamos Amigos e. Vitalis, og lade Bohemian blive hjemme, så han er i topform til World Cup-sæsonen. 
Mange havde med garanti glædet sig til at se sidste års bronzevinder Agnete Kirk Thinggaard til start med Blue Hors Zatchmo e. Blue Hors Zack og Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi. Desværre har Agnete måtte melde fra start, hun fortæller: – Jeg har haft syge børn hele ugen, og er nu selv blevet syg. Sådan er det jo i en børnefamilie! Ærgerligt, men der er bare ikke noget at gøre. Hestene har det godt, er i form og er sunde og raske - denne gang er det altså rytteren som må bukke under. Agnete ønsker alle rytter et fantastisk DM, og så må hun i år nøjes med at følge mesterskabet via streamingen. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciers. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen


Den helt store positive overraskelse ved den 5-stjernede dressur under Dansk Varmblods hingstekåring i marts, var Carina Cassøe Krüth, der med Heiline's Danciera e. Fürstenball (opdr. Stald Heiline) kom ind på andenpladsen efter Cathrine Dufour. Parret er en del af OL-satsningen frem mod det udsatte OL i Tokyo til næste år. På grund af coronapandemien har Carina og "Danse" ikke været til start siden DWB Five Star i Herning. Carina, der træner hos Andreas Helgstrand var til sidste træning i går. – Danse er SÅ glad for at komme til stævne igen, fortæller Carina om hoppen, der spankulerede rundt med holdningen: Se mig alle sammen! – Jøsses, ler Carina, hun havde nok at se til på den talentfulde hoppe, og hun glæder sig mindst lige så meget som Danse til at komme i konkurrence ved DM i morgen.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Fiontini. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andreas Helgstrand er til start med den tredobbelte UVM-guldvinder Fiontni e. Fassbinder (opdr. Henrik Hansen),  i sidste weekend debuterede han Blue Hors Zepter i Grand Prix med en storsejr til følge, men parret er desværre ikke på startlisten ved DM.

Mesterskabet for seniorer strækker sig over to runder, Grand Prix lørdag kl. 15.30 præsenteret af Jyske Bank og Boxit, samt de 15 bedste i Grand Prix kür søndag kl. 15.00. Der er fortsat billetter til salg til lørdagens konkurrencer, som foruden senior DM rummer Bundgaard Byg Cup, DM i paradressur og Agria DRF Mesterskab for U25. Se tidsplanen HER og læs mere om stævnet HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen