Vinderne mødte kronprinsessen

06-09-2020 11:47

Britt Carlsen

Det blev pigerne fra Hørsholm Rideklub af 2003, som i deres debut sejrede i DRF's Elevskole Cup under Equitour-stævnet. Vinderne mødte kronprinsesse Mary efter præmieoverrækkelsen

Hørsholm Rideklub af 2003 deltog for første, men ikke sidste gang, i DRF Elevskole Cup. Mellem rytterne i de seks finalehold har der været en super stemning, fortæller de. Elevskolecupppen er et godt tiltag, som er med til at ryste elevrytterne sammen i klubberne, og som Lone Thomsen fortæller, så skaber det også relationer på tværs af klubberne. Hun er ansvarlig for elevskolen i det daglige, og hun har oplevet, hvordan de ældste piger har været gode til at engagere de yngste elever, så hun ser klart elevskolecuppen som et godt og positivt tiltag. 
Når finalisterne kommer til finalestævnet har de ikke tidligere set elevponyerne, som de skal ride finalen på. De får 15 minutters forberedelse inden konkurrencen. Og på spørgsmålet om det så var gode ponyer i år, var det et klart, enstemmig svar: Ja, de er super søde, og dem vil vi gerne have med hjem.

Copyright Ridehesten.com
Vinderholdet fra Hørsholm Rideklub af 2003. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er Maibritt Viffeldt fra DRFs sekretariat og Eva Iversholt, der er forman for breddeaktivitetsudvalget, som har haft fingeren på pulsen i forberedelsen og afviklingen af Elevskolecuppen. 
– De ryttere er fødekæden til sporten i fremtiden, fortæller Maibritt Viffeldt, og de har været meget glade for at ride i de pragtfulde rammer ved Equitour. Der har været et kæmpe sammenhold rytterne imellem, og så har alle hold inklusive forældre været på rundvisning på Helgstrand Dressage. 

Copyright Ridehesten.com
Holdet fra Vasehus Rideklub kom ind på andenpladsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Holdet fra Hørsholm Rideklub af 2003 bestod af: Helena Astø Margaritis, Emilie Stjernegaard Hansen, Fie Sørensen og Kristine Baun. 
Det var tredje gang holdet fra Vasehus Rideklub red sig i finalen. Første år blev de nr. to sidste år vandt de og i år blev de igen nr. to. Holdet bestod af: Cecilie Ettrup Nøhr, Julie Rohde Køpke, Nanna Skaarup Nielsen og Stine Lundsgaard. 
Holdet fra Fyns Rideklub kom ind på tredjepladsen: Naja Michelsen, Tilde Juul, Ella Pilsmark og Jaqueline Sommer var på holdet - og de dygtige, meget roste elevponyer var Svala, Bob, General Bummelummer, Kajser, Lulu, Pa-Z, Neptun og Alladin. 

Se resultatet HER

Copyright Ridehesten.com
Fyns Rideklub besatte tredjepladsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen