Hvidovre Avedøre vandt årets DRF Elevskole Cup

14-08-2023 09:54

Charlotte Kusk Berwald

I weekenden skulle årets vindere findes i den populære turnering DRF Elevskole Cup. Her mødtes seks hold fra hele landet for at dyste i Odense

I denne weekend blev årets vindere af DRF Elevskole Cup fundet. Foto: Photo by Outlaw
Nyheden fortsætter efter annoncen

I år var det Fyens Rideklub, der afholdte finalen i turneringen, der er forbeholdt ryttere i elevskolen. Fredag blev de ponyer, der skulle bruges i finalen vist frem af ryttere fra Fyens Rideklub, mens finaledeltagerne så på.

For at det hele ikke kun skulle gå op i konkurrence, var der flere aktiviteter i løbet af weekenden som handlede om at hygge sig sammen. Derfor var der både lavet udflugt til Stutteri Ask for at se U25-DM samt rytterfest lørdag aften, hvor der blev serveret fin gallamiddag. Her stod den prisvindende kok Martin Pilsmark for at servere noget godt til ganen, og efterfølgende var der springkonkurrencer på kæpheste.

Sikker sejr til Hvidovre Avedøre Rideklub
Allerede lørdag lagde de fire ryttere fra Hvidovre Avedøre Rideklub sig sikkert i spidsen, og det lykkedes ikke for nogle af de andre hold at true dette hold. Med et gennemsnit på 70,414% var der ingen tvivl om, at her var årets vindende hold. Holdet bestod af Selina Hertsdahl, Nynne Kristensen, Yeliz Arikan og Viktoria Knudsen.

Hård kamp om placeringerne
Det var decimalerne, der kom i spil for at afgøre, hvem der blev nummer to og tre i årets turnering. Med hele fire klubber, der sluttede med 68%, var det de sidste point, der afgjorde, hvem der blev nummer to og tre. Her var det rytterne fra Tankefuld Rideklub, der med 68,850% havde decimalerne på deres side. Deres hold bestod af Karoline Due Jæger, Rebecca Overgaard, Signe Kjellstrøm Larsen og Ida Riis Jørgensen. Rytterne fra Skive Rideklub red til 68,758% og kunne derfor tage tredjepladsen med hjem. Skive Rideklubs hold bestod af Lea Arborg, Nanna Sunekær, Luna Pedersen og Amalie Bülow.

Fyens Rideklub gik den ekstra mil for at sikre en præmieoverrækkelse, som rytterne ikke lige glemmer med det samme. Her bar hesten Eastern et dækken med alle rosetterne på, og bag ham kørte shetlandsponyen Frodo med vogn. I vognen sad ingen ringere end OL-deltageren og den tidligere danske mester i dressur, Per Sandgaard. Han kom for at dele præmier ud til de unge ryttere. Alle holdene modtog præmier fra Equipage, rosetter fra DRF og Fyens Rideklub. Til holdlederne var der en buket blomster, som tak for deres store indsats. Vinderholdet modtog derudover et gavekort fra Horse Guard til indkøb af nye sadelunderlag til klubbens elevheste samt et billede af deres ridt sponsoreret af Photo by Outlaw. Vinderholdet blev kørt i hestevogn på æresrunden, præcis som man ser til nogle af de største stævner i verden til tonerne af "Stand up for the Champions".

Se resultaterne fra weekendens finale her.

Fakta
Om DRF Elevskole Cup

DRF Elevskole Cup er en turnering, for ryttere i elevskolen. Hvert hold består af fire ryttere, to rider LD1 og to rider LC1. Klubberne skal ikke tænke på at transportere elevhestene, da det er værtsklubben, der lægger heste til. Rytterne skal deltage i undervisning eller have part på en elevhest og må ikke have startet stævner på andet end rideskoleheste. Mindst to af rytterne må højest være 13 år og rytterne på holdene må være 16 år.