Niels Meincke bliver 70 år

01-12-2023 19:41

Banebygger, springdommer og teknisk delegeret i Dansk Ride Forbund, Niels Meincke, fylder 70 år på søndag

Copyright Ridehesten.com
Niels Meincke i aktion. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Niels Meincke har været springdommer i regi af Dansk Ride Forbund i 43 år. Han har fungeret som teknisk delegeret og banebygger, formand for ponyudvalget og har siddet i springudvalget, ligesom han har siddet i bestyrelsen i distrikt 11/13.

Han er også international springdommer (level 3) og har dømt i FEI-regi i 15 forskellige lande. Mange kender ham fra Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor han har været TD’er igennem 42 år.

Oprindeligt kommer Niels fra Sønderjylland og startede sin ridekarriere hos berider Børge Rasmussen. Han red springning, military og dressur, inden han kom til dragonerne og senere gjorde karriere i forsvaret.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Han tog sin dommereksamen i DRF-regi hos Anders Andersen, Ribe, og han har i sin tid med heste også kørt ud med hingste og bedækkede og har fremstillet flere til kåring. Da Dansk Varmblods Hingstekåring kom til Herning, blev han hyret af Ove Nørgaard. 

Niels er pensioneret fra Forsvaret, men er igen tilknyttet på særlige kompetenceområder, ligesom han fortsat er aktiv dommer og TD’er. Han og hans hustru Laila bor på deres landejendom ved Haderup, og den 3. december fylder han 70 år.

Ridehesten ønsker hjerteligt tillykke.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner