– Jeg troede ikke, at hun kunne gå så stærkt

25-08-2024 14:44

Mille Albinus Hjermitslev

Der var kamp til stregen i dagens championatsfinale for 5-års heste, hvor hele 16 ekvipager red fejlfrit og skulle i omspringningen. Den hurtigste tid leverede Karen Møller Rohde, der var positivt overrasket over, hvor hurtigt hendes hoppe kunne gå. Hør Karen fortælle mere her i nyheden

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Unique Ask. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

26 ekvipager var til start i dagens PAVO og DRF's Championatfinale for 5-års heste. De var blevet kvalificeret ved at ride fejlfrit i begge indledende runder. Finalen gik i 120 cm i en metode B1, hvilket betyder, at de fejlfrie ekvipager skulle ride omspringning om sejren. 

Selvom hestene kun er fem år gamle, og i forvejen havde gået to runder ved stævnet, var der stadigvæk masser af energi og overskud i de unge heste. Hele 16 ekvipager formåede derfor også at ride fejlfrit endnu engang i dagens finale. Derfor var der lagt op til en hård omspringning, hvor der skulle rides stærkt for at blande sig i de første placeringer.

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Maigaards Cannubi. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Frida Munk Lassen og Maigaards Cannubi e. Cavoiro-H/ Canto (opdr. Maigaard v/ Mette Nielsen) var en af de første ekvipager i omspringningen, og med en lynhurtig og fejlfri runde lagde de sig i spidsen. Flere forsøgte at slå tiden, men i lang til lykkes det ikke, og det så ud til, at de ville tage sejren. 

Karen Møller Rohde og Unique Ask e. Action Man Ask Z/ Corrado I (opdr. Stutteri Ask) formåede dog at ride endnu hurtigere, og de kunne tage sejren. Det betyder samtidigt, at ekvipagen red sig til en udtagelse til UVM. Karen fortæller, at hun da havde håbet, at hun kunne vinde, men hun var alligevel overrasket over, at Unique Ask kunne gå så hurtigt:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg troede faktisk ikke, at den kunne gå så stærkt, så den overraskede positivt. Søren (Møller Rohde) var inde før mig, og sagde: prøv nu. Den fulgte super med hele vejen, så det var megafedt.

Unique Ask er avlet på Stutteri Ask og er efter deres avlshingst Action Man. Karen fortæller, at hoppens mor Unita Ask e. Corrado I/ Caretino, der har gået OL med svenske Rolf-Göran Bengtsson, er en hoppe de synes er særdeles spændende avlsmæssigt. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og Quino Ask. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Tredjepladsen blev også besat at en Stutteri Ask-hest. Denne gang vallakken Quino Ask e. Quarz Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask), der bliver redet af Søren Møller Rohde.

Copyright Ridehesten.com
Natasha Tang Kaspersen og Toftegaardens Gladys Knight. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Natasha Tang Kaspersen og Toftegaardens Gladys Knight e. Godsend Du Reverdy/ Quijote (opdr. Miriam Tang Kaspersen) blev nummer fire, mens Maria Hjort Frederiksen og Harmilly D e. Harley VDL/ Diamant de Semilly (Opdr. Liselotte Frederiksen) blev nummer fem. 

Resultat af finalen i DRF's championat for 5-års heste.

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Maria Hjort Frederiksen og Harmilly D. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner