NSPR melder klar med deres hold til Elevskole Cup

16-03-2022 17:03

Trine Askjær-Jørgensen

Næstved Sportsrideklub var helt vildt begejstrede for DRF's Elevskole Cup, da turneringen første gang så dagens lys. Derfor var der heller ingen tvivl om, at klubben ville stille med et hold igen i år, og det hold melder nu klar

Copyright Ridehesten.com
Pigerne fra NSPR melder klar til Elevskole Cup 2022. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup er atter tilbage og har tiltrukket en lang række rideklubber. Næstved Sportsrideklub deltager igen i år, ligesom de gjorde tilbage i 2018, da Elevskole Cuppen første gang så dagens lys. Klubben glæder sig til endnu en lærerig oplevelse, som hjælper til at knytte bånd og sammenhold samt giver store oplevelser for klubbens ryttere, fortæller Maria Birch Rasmussen fra Næstved Sportsrideklub.

Elevskole Cuppen er en landsdækkende turnering for elevryttere.  Elevrytterne deltager fra forskellige rideskoler på de respektive rideskolers forskellige heste, hvormed det kun er rytterne, der transporteres fra stævne til stævne, da hestene hvert sted stilles til rådighed for Elevskole Cuppen af værtsklubben. 

På Næstved Sportsrideklub var der ingen tvivl om, at klubben igen i år skulle deltage i Elevskole Cuppen. Klubbens daglige trænere har således udvalgt de fire ryttere, som i år skal repræsentere klubben i Elevskole Cuppen.

Holdet består af: Clara Birch Rasmussen, 12 år, Caroline Harly Wulff Nielsen, 11 år, Clara Lunde Boberg, 14 år, og Mie Bjørk Håkonsson, 15 år.

Træner for holdet i år er Amanda Bonnevie Christophersen, der underviser i springning i rideskolen på Næstved Sportsrideklub. Rytterne rider til daglig på let øvet- og øvet hold på rideskolen i Næstved Sportsrideklub, og Elevskole Cuppen bliver en stor oplevelse ud i at konkurrere udenbys og som en del af et hold. Yderligere fås erfaring med at ride på en fremmed pony, hvilket i sig selv er en stor udfordring, siger Maria Birch Rasmussen.

Copyright Ridehesten.com
Holdet består af: Clara Birch Rasmussen, Caroline Harly Wulff Nielsen, Clara Lunde Boberg, Mie Bjørk Håkonsson og træner Amanda Bonnevie Christophersen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Holdet sponsoreres
Som et led i at hjælpe til at skabe hold-ånd og sammenhold er der til Næstved Sportsrideklubs elevhold blevet indhentet et sponsorat. Formidlingen af dette sponsorat blev hentet i hus af 12-årige Clara Birch Rasmussen, som også deltager på holdet. Clara forestod selv kontakten til sponsoren Materialepladsen og fik arrangeret et sponsorat på jakker til holdet og holdets træner med Næstved Sportsrideklubs logo på.

Copyright Ridehesten.com
Her i de sponsorerede jakker. Foto: Privat

Forløbet

– Puljen består af rideklubber, som skiftes til at afholde stævnerne for hinanden og til at stille ponyer til rådighed til stævnerne. Den første runde afholdes hos Valbjerggaard/Lundby, og dernæst går turen på hjemmebane i Næstved og efterfølgende Ringsted. Når turen går til Næstved Sportsrideklub vil pigerne være på hjemmebane, hvilket de ser meget frem til. Her forventes, at forældre og venner kommer og hepper, og der vil med sikkerhed blive hygget om arrangementet i form af lidt at spise, kage samt kaffe/kakao, så både rytterne på hjemmebane og de besøgende gæsteklubber kan få lidt mad og drikke. Hyggen er i højsædet på disse dage samtidig med at sportsånd og konkurrencementalitet dyrkes, fortæller Maria Birch Rasmussen.

Næstved Sportsrideklub forventer, at også denne turnering vil blive en lærerig begivenhed for klubbens yngste, og alle ser frem til en spændende turnering.

Fakta
Elevskole Cup med helt særlig finale i år

DRF Elevskole Cup er en landsdækkende turnering for elevryttere, som giver de unge ryttere en unik oplevelse og mulighed for at deltage i stævner i andre klubber med elevhold. Her skal klub og ryttere ikke tænke på at transportere elevheste til en fremmed rideklub, for det er faktisk bare rytterne selv, der skal køre til stævnet, mens den stævneansvarlige klub (værtsklubben) står for at stille ponyer og heste til rådighed for de deltagende ryttere.

Alle rideklubber under Dansk Ride Forbund, der har en elevskole, kan deltage. Rytterne skal selvfølgelig gå på elevskolen og modtage undervisning på elevskolehest/pony.

Elevskole Cup er en fantastisk turnering, der i år bliver lige en lille smule mere fantastisk, fordi finalen i cuppen kommer til at finde sted under det store VM i Herning den 12.-14. august 2022 i Messecenter Herning. 

Til finalen skal der ikke medbringes egne heste, men der vil blive stillet heste til rådighed, som er godkendt af DRF. Finalen afvikles over to dage, hvor hvert hold rider én gang pr. dag. Finalen dømmes af to dressurdommere pr. dag, som er udpeget af DRF. Alle hold, der har kvalificeret sig til finalen, kan medbringe en reserverytter.

Fold up
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen