Elevskole Cup-finale i internationale rammer

22-01-2018 16:22

Camilla Tiefensee Schrøder

Equitour Aalborg har indgået en aftale med DRF om at arrangere finalen i ElevskoleCup hos Helgstrand Academy i Uggerhalne, så rideskolerytterne får mulighed for at ride i samme rammer som landets topryttere

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når finalen i det nye Elevskole Cup skal afgøres den 25. og 26. maj, bliver det Helgstrand Academy i Uggerhalne, der kommer til at lægge showground i international topklasse til. Det skriver Dansk Ride Forbund, som har indgået et samarbejde med den internationale stævnearrangør Equitour Aalborg. Det samarbejde betyder, at klubturneringen frem til 2020 kommer til at hedde Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup præsenteret af Equitour Aalborg, og at finalen bliver afviklet i de topprofessionelle rammer i Uggerhalne.

Et samarbejde med mening
– Vi er stolte over at indgå et samarbejde, som er med til at støtte op omkring aktiviteterne, der hvor det hele starter – hos landets mange rideklubber i deres elevskoleafdelinger, siger Equitour Aalborgs Show Director Jens Tranberg til DRF og fortsætter:

– Samtidigt er vi sikre på, at de klubber, der kvalificerer sig til finalen, vil få en ekstraordinær oplevelse, når de skal konkurrere i de samme rammer som og sammen med nogle af verdens bedste ryttere. Vi håber selvfølgelig, at afviklingen af finalen i disse fantastiske rammer vil betyde et endnu større antal deltagere i cuppen til næste år. Samtidig ser vi frem til at byde rigtig mange af landets klubber velkommen til Equitour Aalborg i uge 21, hvor de både kan overvære finalerne i Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup præsenteret af Equitour Aalborg og international topsport, siger Jens Trabjerg.

DRF glæder sig også over det nye samarbejde.

– Vi er rigtig glade for, at Equitour Aalborg har valgt at engagere sig i Elevskole cuppen. Det er en ny turnering, der skal give klubbernes elevskoler mulighed for at konkurrere mod hinanden på et niveau, der er sjovt, udviklende og lærerigt, og med samarbejdet får klubberne mulighed for at dyste om at komme til at ride finale i internationale rammer, hvilket i sig selv vil være en kæmpe oplevelse, siger Cim Ulrick von Arenstorff, sponsor- og marketingschef i Dansk Ride Forbund.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cuppen for ryttere uden egen hest
Elevskole Cup er en turnering, hvor elevhold fra forskellige klubber mødes og konkurrerer på de heste, som værtsklubben stiller til rådighed. Rytterne får på den måde erfaring med at ride andre heste, og der kan knyttes venskabsbånd på tværs af klubberne.

Formålet med cuppen er at give elevskoleryttere mulighed for at ride konkurrence mod ryttere fra andre klubber, uden at være afhængig af, at transportere hest eller pony, da de deltagende klubber stiller heste til rådighed.

Cuppen er landsdækkende og afvikles i denne sæson i perioden 1. november 2017 til 1. marts 2018 med finale i maj.

Der er to indledende runder inden finalen, og den første er for nylig blevet afgjort. En af puljerne blev vundet af Næstved Sportsrideklub, læs deres beretning her.

 

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald