-Vi uddanner vores ryttere hele vejen

16-08-2021 17:30

Astrid Sørensen

Hos den nordsjællandske rideklub, Egene, er der en rød tråd hele vejen gennem undervisningen af rytterne. Rideklubben har et veludviklet og unikt system, der tager rytterne fra begynderniveau på elevskolen til at være erfarne stævneryttere - på et og samme sted

Copyright Ridehesten.com
Egene Rideklub. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Egene kalder sig selv for Nordsjællands smukkeste beliggende ridecenter. Med gode faciliteter og skoven i baghaven, er der de bedste betingelser for både elevskolen og ridecenteret.

Med hjælp fra et godt staldpersonale og andre dygtige undervisere, driver parret Martine Sandberg og Sigurd Nielsen Egene Ridecenter og rideskole, samt konkurrencestald med uddannelse af ryttere og heste på alle niveauer.

Fakta
Personerne bag Egene Rideklub

Hvem er Martine Sandberg?
Martine har ansvaret for rideskolen og underviser de fleste hverdage. Hun er tidligere international springrytter, og er desuden uddannet sportsterapeut og hestemassør. Martine har arbejdet med heste hele sit liv, i de sidste mange år professionelt.

Hvem er Sigurd Nielsen?
Sigurd Nielsen er uddannet berider fra 2003. Han startede med at ride som 10-årig og vidste allerede dengang, at han ville være berider. Sigurd har stor stævneerfaring og har gennem årene uddannet flere heste til S/Grand Prix. Sigurd underviser privatrytterne på Egene, og typisk ”overtager” han undervisningen af de ryttere, som Martine har haft i elevskolen.

Copyright Ridehesten.com
Martine, leder af Egene Rideklub. Foto: privat

De yngste elever er ned til 3 år, mens de ældste er op til 16 år. Der er derfor kun tale om elevhold for børn, mens der er privatryttere i alle aldre. Som Martine nævner under interviewet, bliver fagligheden i undervisningen vægtet højt:

– Vi er så heldige, at vi har nogle dygtige og uddannede undervisere ansat til at undervise. Jeg tror ikke på, at man lærer at ride på den rigtige måde, hvis det fx er en mor til en af rytterne, der står og underviser, så for os er faglighed alfa omega.

Martine har et ønske om at gøre undervisningen meget varieret, både for rytternes og ponyernes skyld, samtidig med, at hendes store springinteresse skinner igennem. Derfor bliver der allerede fra de mindst-øvede hold redet mange bomøvelser og senere små spring.

Allerede her får rytterne den viden, øvelse og erfaring, der gør, at de nogle år senere rider rundt på springbanen på deres egen pony/hest under Sigurds kyndige øjne.

Copyright Ridehesten.com
Egene Rideklub. Foto: Privat

Der er plads til alle på Egense Ridecenter - nogle har mange stævneambitioner, mens andre rider for hyggens skyld.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Martine beskriver, at der er et godt fællesskab, hvilket også kommer til udtryk i alle de arrangementer, som der bliver holdt.

Her kan bl.a. nævnes sommerens ridelejre, springcamps, strigle- og opsadlingskurser, klubaftener og ikke mindst springstævnerne. Til disse stævner har der været mange hjælpere fra rideklubben, og Martine fortæller, at hun har oplevet en særlig fælles ånd, når de i rideklubben har været samlet om at få stævnet til at lykkedes.

Fornyeligt er Egene Rideklub blevet certificeret under Dansk Rideforbund. Du kan læse mere om certificeringer her 
Egene har certifikaterne sikkerhed, elevskole og læreplads
Martine fortæller, at hun ser certificeringerne som et godt varemærke, og at det betyder meget for forældrene til eleverne. Samtidig siger hun også, at det egentligt ikke var specielt svært at få certificeringerne:

– Vi levede op til langt størstedelen af de krav, der kræves for at få certificeringerne, så for os var det bare en gylden mulighed for at vise, at vi har styr på tingene, uden at det krævede nogle voldsomme forandringer for os.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Tre ord, der ifølge Martine, beskriver Egene er: faglighed, klubånd og horsemanship.

I fremtiden drømmer Martine om, at der igen bliver mulighed for at holde arrangementer som før:

– På grund af corona har aktiviteten i rideklubben naturligvis været mindre end ellers. Derfor glæder jeg mig egentligt bare til alle fremtidens arrangementer. Desuden ser jeg frem til, at vi uddanner endnu flere ryttere. Det bedste er at se elevernes udvikling hele vejen fra de begynder, til at de rider rundt på de store stævnebaner, slutter Martine.

Fakta
Fakta om Egene Rideklub/Ridecenter
  • Beliggende på Nordsjælland omgivet af Rudeskov i Gammel Holte
  • Har en stor udendørs springbane, et stort ridehus, en udendørs dressurbane, samt en skridtmaskine, mange folde og en hyggelig rytterlounge
  • Har omkring 45 heste opstaldet + 19 elevponyer
  • Klubben er certificeret i sikkerhed, elevskole og lærested under DRF
Fold up

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen