Fuldt hus og lidt til hos Sigurd Nielsen

21-08-2023 16:27

Charlotte Kusk Berwald

Ved åben hus hos Egene Ridecenter ved Sigurd Nielsen i fredags forventede man at små 300 mennesker ville møde op og det holdte stik. Plus lidt til

Copyright Ridehesten.com
Flere hundrede mennesker kiggede forbi Egene i fredags. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi endte vel med at blive et sted mellem 350 og 400 mennesker. Tombolaen blev udsolgt på tre kvarter og der var 400 lodder. Klubtøjet blev revet væk, vi blev praktisk talt væltet bagover at hvor godt det gik, fortæller Sigurd Nielsen til Ridehesten. Formålet med fredagens arrangement var at vise at vejen til egen pony slet ikke er så svær som folk nogle gange går og tror.
– Tanken var jo at arrangementet skulle køre fra 17-19, men det endte vist ved 21-tiden i stedet. Til sidst måtte vi tænde lyset ude på banen så ungerne kunne fortsætte med at spille rundbold, fortæller Sigurd.

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nedslag i rytternes uddannelse
Som en del af fredagens arrangement var der opvisning hvor Sigurd og nogle af hans elever kunne vise vejen til at blive en dygtig rytter. Første rytter på banen var ti år gammel med en pony hun fik for fire måneder siden. Her var fokus på balancen og hvordan man manøvrerer rundt på banen. Herefter kom Carla på banen. Med erfaring fra DM og Baltic Cup kunne hun fremvise hvordan det ser ud hvis man øver sig i mange år. 
– Det handler jo først og fremmest om rejsen. Man skal elske sine fejl og udviklingen der sker. Det er det, der gør en til en god rytter, fortæller Sigurd og fortsætter: – Det blev til en lille clinic hvor folk kunne stille spørgsmål. Uanset om man vil ride mindre konkurrencer eller drømmer om de store stævner er udgangspunktet jo det samme. Det tager udgangspunkt i kærligheden til hesten. Alt skal komme fra den. Hestene skal på fold og de skal ride ture i skoven, uanset hvilket niveau vi rider på. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat

Fit to compete
I weekenden var flere af Sigurds elever til DM i Bernstorffparken. Her blev det til medaljer og det er Sigurd rigtig stolt af.
– Det bedste var efter første runde da de kom og spurgte hvad planen for i morgen var. Vi tjekker hestene og sikrer os de er i orden, før vi taler stilling til om vi rider næste runde. Har de spist? Har de drukket? Er der masser af spåner i pelsen så vi ved de har sovet godt? Og i sidste ende slår det aldrig fejl. Hestene har jo ikke valgt at være hos os, vi har valgt dem. Derfor skylder vi dem også at give dem bedst mulige betingelser. Vi skal væk fra at det er en sensation når topheste får lov at komme på græs, slutter Sigurd.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen