Stor tilslutning til distriktsmesterskab

17-09-2023 06:46

Annika Knudsen Lorentsen

I forrige weekend hold Egene Rideklub distriktsmesterskab for ponyhold, og her var der rekordstor tilslutning i form af hele 10 hold

Copyright Ridehesten.com
Vinderholdet. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Egene Rideklub holdt distriktsstævne for både hest og pony i forrige weekend. Søndag eftermiddag var der distriktsmesterskab for Distrikt 1 i springning for ponyhold. Det var med et rekordstort antal hold. Hele 10 hold var tilmeldt, så i alt 40 ponyekvipager var til start. Metoden var B12, og alle ekvipager skulle derfor ride to gange. Afslutningsvis var fire hold i omspringningen, og det tog i alt ca. 4 timer at afvikle mesterskabet inklusive en festlig præmieoverrækkelse.

– Der var god stemning hele vejen og mange tilskuere, og alle ekvipager gav den gas, mens der blev heppet og klappet fra alle sider. Egene Rideklub og Distrikt 1 var imponerede og meget glade for det store antal tilmeldte hold. Det må være rekord for et holdmesterskab, udtaler Sine Frandsen fra Egene Rideklub.

– Vi har holdt netop dette mesterskab mange gange, og den tidligere rekord var 8 hold i 2022.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Faktisk var der i alt 11 hold tilmeldt, men det ene hold blev desværre nødt til at trække sig i sidste øjeblik. Egene Rideklub havde mange frivillige hjælpere til at sikre, at stævnet kunne gennemføres på bedste vis.

– Dét at holde stævne i 3 dage, er virkelig med til at styrke klubånden og sammenholdet, for det kræver mange hænder til mange forskellige opgaver både før, under og efter stævnet. Heldigvis møder alle deltagere og deres hjælpere også op med godt humør og er med til at sikre nogle fantastiske dage. Vi er også privilegerede ved at have nogle virkelig gode sponsorer, så der var flotte ærespræmier i alle klasser og endda bonuspræmier i B0-klasserne. Og så var vi for en gangs skyld meget heldige med vejret, slutter Sine Frandsen.

Egenes eget hold endte med at vinde mesterskabet efter en spændende omspringning mod to hold fra Sportsrideklubben og et hold fra Exmoor.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing