Trængsel i toppen af Bundgaard Byg Cup

22-05-2021 13:47

Equitour-stævnet i Uggerhalne er vært for årets anden kvalifikation i turneringen Bundgaard Byg Cup, hvor den indledende Intermediaire I bød på et meget stærkt felt, hvor særligt tre ryttere har lagt sig i spidsen med fem heste

Copyright Ridehesten.com
Nanna S. Merrald og Blue Hors Farrell. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter årets første kvalifikation i Bundgaard Byg Cup den 7. - 9. maj i Frederiksværk Rideklub er turen kommet til Equitour i denne weekenden. Den trejde kvalifikation afholdes den 3. - 5. september ifm. Dansk Varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg, og så er der finale på Blue Hors den 12. - 14. november.

Den indledende kvalifikationsklasse i Intermediaire I har budt på hele 30 startende ekvipager, og der har gennemgående været vist et højt niveau med en særdeles stærk top, hvor tre ryttere har sat sig på de første fem placeringer.

Blue Hors' toprytter Nanna S. Merrald har i dag bevist, at hun og avlshingsten Blue Hors Farrell e. Fürstenball/ Dacaprio er i absolut topform, og det har der næppe været tvivl om efter deres internationale lilleturs-sejre i foråret. I dag leverede parret et nærmest fejlfrit ridt med et fremragende travprogram, der indkasserede både 8,5 og 9. De sluttede på 76,272% og en sikker sejr.

Copyright Ridehesten.com
Jeanne Högberg og Devonport. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Topkampen var tæt, og berider og ungdomslandstræner Dennis Fisker leverede med Rosenstolz e. Rotspon/De Niro et meget overbevisende ridt, hvor kun en enkelt taktfejl skilte det fra perfektion. Det sikrede ekvipagen 75,614%, hvilket blev slået af klassens allersidste ekvipage, nemlig svenske Jeanna Högberg med Kasprzaks dejlige Devonport e. Dancier/ Ravallo, der indkasserede 75,658%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Både Jeanna Högberg og Dennis Fisker placerede sig med hver endnu en hest i top fem. Jeanna blev klassens nr. 4 med Empire B e. Sting, der er uddannet af Jan Møller Christensen, som tidligere har startet den i Bundgaard Byg. Dennis Fisker blev nr. 5 med den tidligere auktionshest Baunehøjens Carpaccio e. Charmeur/ Kermo's White Talisman (opdr. Pia Gobert).

Se klassens resultat her.

Stævnets resultater ses her.

Fakta
Bundgaard Byg Cup

Bundgaard Byg Cup er en kendt og traditionsrig landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået min. 60% ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63% ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden. Bundgaard Byg Cup rides over tre spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür. De 18 bedste ryttere går videre til finalen for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup.

Det gode samarbejde mellem DRF og Bundgaard Byg har været med til at skabe en meget populær turnering, der er et stort skridt på vejen til de allersværeste klasser for både ryttere og heste. For Bundgaard Byg betyder det også, at man kommer i tættere dialog med kunder og brugere, hvilket er vigtigt, hvis man vil være på forkant med ridesportens behov.

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Dennis Fisker og Rosenstolz. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner