Populær avlshingst vinder kürdebut

01-09-2024 17:30

VIDEO: Han er en frisk fyr, siger Sophia Ludvigsen om Blue Hors Baron, med hvem hun netop har vundet Intermediare 1 kür og tredje kvalifikation af Bundgaard Byg Cup på

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Baron tog sejren efter dagens kür. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tredje kvalifikation af den prestigefyldte Bundgaard Byg Cup-turnering er netop blevet afgjort til landsstævnet i dressur på Vilhelmsborg, der afvikles i forbindelse med Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue. De 15 bedste fra gårsdagens Intermediare 1 skulle i dag ride Intermediare 1 kür, hvorefter vinderen blev fundet ud fra det samlede bedste resultat. Det blev en spændende afgørelse, hvor der blev rykket rundt på placeringerne fra lørdagens indledende klasse. Gårdspladsen på Danmarks Nationale Hestesportscenter var fyldt op med mennesker, der var kommet for at se rytterne dyste om de eftertragtede 25 point – de point, der kan være med til at sikre en billet til efterårets finale i turneringen.

Den unge Blue Hors-rytter Sophia Ludvigsen, der tidligere på sommeren vandt individuelt guld til EM for U25, overtog den DV-kårede populære avlshingst Blue Hors Baron e. Callah's Benicio/ Sir Donnerhall sidste år, da hingstens tidligere ryttere, Cristian Tudela Ruiz, sagde farvel til jobbet på hingstestationen. Den relativt nye ekvipage kom til Vilhelmsborg med kun et enkelt stævne bag sig – de red i maj måned MA1 og Prix St. George til landsstævnet i Kolding – men alligevel har de leveret to flotte resultater i denne weekend. Sophia og Baron endte på en tredjeplads med 72,500% i går, men avancerede efter et vellykket kürridt her til eftermiddag til den samlede førsteplads

Copyright Ridehesten.com
Baron ligger ikke skjul på, at han er hingst, men gik alligevel fokuseret til opgaven på banen i dag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Sophia Ludvigsen og Blue Hors Baron var første ekvipage på banen efter midtvejspausen i klassen og red sig ind i toppen af kürklassen med 74,709%. Det var første gang, Baron skulle gå kür, og parrets selvkomponerede program bød på eventyrlig musik og et flydende travprogram med gode sidebevægelser. Der kom en anelse mere uro i galoppen, hvor galoppiruetterne blev lidt hektiske, og der kom en fejl i en af changementsserierne, men der var også mange ting, som lykkedes for parret. De afsluttede i storslået stil med fri trav op af midterlinjen, og bedst som Sophia kunne ånde lettet op og hilse af i den sidste parade, kom hingsteanerne hos Baron til syne; han kom med et stort vrinsk, og Sophia rystede på hovedet og grinede af den 11-årige avlshingst.

Han har så mega meget personlighed og brøler jo nærmest som en løve, når vi er på vej til banen, men når vi først er kommet ind på banen, lykkes vi med at holde fokus, fortæller Sophia om Baron. Du kan høre Sophia sætte flere ord på samarbejdet med Baron i videoen i bunden af artiklen.

Alle de største konkurrenter red efter Sophia og Baron i eftermiddagens kür, men ingen kunne overgå ekvipagens samlede score på 147,209%. Berider Anne-Mette Strandby Hansen og DV-hoppen Delizia e. Fürstenball/ De Noir (opdr. Lotte Sophia Liv Kulle) var dem, der kom tættest på. De fastholdt deres andenplads fra gårsdagens klasse efter en kür, der bød på powerfuld og rørende musik fra kvindelige musikere, som akkompagnerede den smukke sorte hoppe på bedste vis. Ekvipagen red gode galoppiruetter og blærede sig derudover ved at lave en selvsikker overgang til skridt direkte fra piruetten til højre. Det gav dem 73,542%, og sammenlagt med gårsdagens procenter blev det til i alt 146,174%.

Carina Nevermann Torup og den 11-årige DV-vallak Baunehøjens Carpaccio DWB e. Charmeur/ Kermo's White Talisman (opdr. Pia Gobert) har kun kendt hinanden i to måneder, men på trods af det vandt de den indledende klasse i går. Deres kür i dag blev redet til tonerne af sangen "Only Humans", hvor særligt travprogrammet var i høj klasse. Det resulterede i 72,959%, der gav ekvipagen samlede 145,898% og en dertilhørende tredjeplads i den endelige stilling. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Susanne Barnow og den tidligere UVM-deltager Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal), der vandt årets første kvalifikation i cuppen på Kirstinelund Rideklub, red i dag et velfungerende og klassisk kürprogram til livlig musik. Susanne havde et smil på læben klassen igennem samtidigt med, at hun beroligede den tændte, men lydhøre vallak. De fik samlede 144,220%, hvilket gav dem en fjerdeplads. Sophia Boje Obel Jørgensen og Askari Pilekær e. Apache/ Florestan I (opdr. Anne Mette Rossen og Lars Langendorff) holdt som Susanne fast i gårsdagens placering. Efter en kür til powerfuld musik med gode frie traver og fine changementsserier blev det – sammenlagt med gårsdagens procenter – til 142,283%, der altså var nok til at placere ekvipagen på femtepladsen. 

Der er nu kun en enkelt Bundgaard Byg Cup-kvalifikation tilbage, som foregår på Solrød Rideklub i slutningen af september. Herefter er det endeligt afgjort, hvilke 18 ekvipager, der kvalificerer sig til finalen i den populære turnering. Finalen afholdes på Stutteri Ask i uge 41 ifm. Pavo og DRF's championatsfinaler i dressur. Susanne Barnow og Skovdals Dexter er for nu i front, da de med en sejr og en fjerdeplads bag sig har flest point. Der er dog mange ekvipager – som Sophia Ludvigsen og Blue Hors Baron – der kun har startet en enkelt kvalifikation, og meget kan derfor nå at ske i Solrød. 

Sophia Ludvigsen fortæller her om dagens ridt på Blue Hors Baron og kommer ind på den kommende tids planer for hingsten:

Klassens resultat.

Det samlede resultat for den trejde kvalifikation i cuppen.

Start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner