Juniorrytter pressede tysker i sølvfinale

13-12-2014 15:03

Stemningen er helt i top ved Danish Christmas Show i dag, hvor der afvikles flere finaler. Det blev til sysk sejr i sølvtouren, men juniorrytteren Martin Mose Knudsen pressede tyskeren til det yderste

Det blev en aldeles fremragende omspringning i Dansk Hesteforsikrings sølvfinale her til eftermiddag ved Danish Christmas Show på Vilhelmsborg, hvor 20 ekvipager mødtes i omspringning. Startrækkefølgen i omspringningen var den omvendte af resultatet fra hovedspringningen, og det resulterede i, at spændingen var bevaret gennem hele omspringningen, hvor rytterne red hurtigere, og hurtigere og.....

Den første som rigtig udfordrede omspringningsbanen var landstræner for junior- og ungryttere Michael Aabo og avlshingsten Bøgegården's Graf's Stakkato e. Graf Top - de red meget overbevisende i MA-klassen og sandsede tiden på 31,53 sekunder. Lynhurtige Christian Petersen jagtede tyske Thomas Brandt, der havde to heste i omspringningen og red sig i front med El Con Lanzador e. Larenco med 31,13 sekunder. Christian Petersen og Zahr Alfarvad Z e Zandor Z stoppede tiden på 31,53 sekunder, og det rakte til en 5. plads foran Michael Aabo og Kirstin Skjoldshøj og Toftehøjs Cre'Diva e. Crelido.

Martin Neergaard var en af favoritterne til sejren og han var også hurtig på banens første todredjedel, men i en vendig op mod en forhindring standsede Ladina e. Ladas næsten helt og selvom Martin fik gang i den velspringende hoppe igen, så kostede det værdifulde tiendedele og det var der ikke plads til i dagens klasse. De standsende tiden på 31,24 sekunder.

Juniorrytteren Martin Mose Knudsen og Connexion var så tæt på at snuppe sejren fra tyskeren, men med 0,07 sekunders afstand måtte han tage til takke med andenpladsen. Og omspringningens sidste rytter Janne Bach Falkenberg og Atlantis B e. Karioka del Follee sluttede på fjerdepladsen med 31,51 sekund. 

Thomas Brandt kan i år fejre 10 års jubilæum som deltager i Danish Christmas show, han har redet med ved stævnet helt fra starten og han er meget glad for at ride på "borgen". I år har han hele ti heste med til stævnet:- Det er mit og stævnets 10-års jubilæum, og selvfølgelig skal jeg så have 10 heste med, har han fortalt til sine danske kolleger.

Se resultatet af klassen her 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen