Dufour til Göteborg med ny træner og ny kür

20-02-2018 12:24

Camilla Tiefensee Schrøder

World Cup-kvalifikationsstævnet i Göteborg handler først og fremmest om at få stævneerfaring med den nye træner, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, fortæller dressurrytteren, som ser frem til at præsentere sin nye kür på fredag

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

På torsdag og fredag gælder det den næstsidste kvalifikation inden finalen i FEI World Cup dressur, og den danske dressurrytter Cathrine Dufour er på vej mod Göteborg Horseshow for at dyste mod topryttere som Patrik Kittel og Isabell Werth. Men formålet med deltagelse i stævnet er ikke at hente kvalifikationspoint til finalen, fortæller Cathrine til Ridehesten.com, mens hun sidder i bilen med kurs mod Sverige.
– Uanset hvad resultatet bliver, kan jeg ikke nå at kvalificere mig. Så det handler egentlig mest om at få Cassidy lidt ud her i vintersæsonen, siger hun.

Tager den med ro
Formålet med turen er også at komme af sted med den nye træner, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, som Cathrine Dufour har fået efter mange gode år med Rune Willum.
- Det er første gang i 15 år med ny træner og nyt team. Vi ser det derfor meget som en træningstur, hvor Nathalie og jeg kan spore os ind på hinanden. Det er en stor omvæltning med en ny træner. Teamet fungerer godt, men det er første gang, vi skal være sammen i en stævnesituation, fortæller Cathrine Dufour.
Hun er også bevidst om, at indendørsstævnet i Göteborg ikke ligefrem er Cassidys yndlingskulisser, hvilket der også skal tages højde for i forventningerne til præstationerne på torsdag og fredag.
– Jeg ved, det er en svær arena at ride på, så han kan godt blive en tændt herre at ride rundt på. Nu tager vi derned i god tid, så han stille og roligt kan vænne sig til det, og så han forhåbentlig ikke tænder helt af.

Ny kür med høj sværhedsgrad
Og det bliver spændende at se dem på banen, for de har nemlig arbejdet på en ny kür, som skal vises for første gang i Göteborg på fredag.
– Den er meget mere frisk og moderne, end det jeg er vant til. Og så er den sværhedsgrad 9,81, så det bliver meget spændende, hvordan det kommer til at gå, lyder det fra Cathrine.

Mulighed for wild card til finalen
Det er kun de 9 bedste ryttere fra den vesteuropæiske liga, der kvalificerer sig til World Cup-finalen i Paris den 10. april, hvor i alt 18 ryttere skal ride om medaljer. Selvom Cathrine Dufour vandt en flot sejr ved kvalifikationsstævnet i Herning i efteråret, kan hun ikke få nok points til at komme i finalen, også selvom hun skulle gå hen og vinde i Göteborg.
Det kan dog være, hun er heldig at få et af de to wild cards til finalen.
– Hvis jeg få en topplacering, vil jeg prøve at søge et wild card. Jeg liggert jo højt på verdensranglisten, så måske er der en chance, siger verdens i øjeblikket femtebedste dressurrytter.
Det er FEI, der afgør, hvem der trods manglende kvalifikationspoint får et wild card.
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack har arbejdet målrettet mod at kvalificere sig til Paris, og de ser efter sidste weekends flotte placeringer i Neumünster ud til at kvalificere sig. Der kan dog stadig rykkes lidt rundt på stillingen ved den sidste kvalifikation i 's-Hertogenbosch i Holland den 8. marts.

Fokus på WEG Tryon 2018
Cathrine Dufour har ikke planer om at deltage i den sidste kvalifikationsrunde i Holland. Havde hun valgt at ride flere kvalifikationsrunder kunne hun med stor sandsynlighed have samlet point nok til en finaledeltagelse, men det har været et bevidst valg at nedprioritere World Cuppen.
– Jeg vil sindssygt gerne passe på Cassidy. Derfor har jeg valgt at prioritere sådan. Det vigtigste for os er at ride World Equestrian Games, så derfor er der ingen grund til at ride benene af ham her i world cuppen, fortæller Cathrine Dufour. Hun tilføjer også, at det at Cassidy som regel går bedre ved udendørsstævner også spiller ind i forhold til prioriteringen af WEG, som finder sted i Tryon, North Carolina, til september.

Horsedreamsports.tv livestreamer fra Göteborg.

Torsdag klokken 13 lægger dressurrytterne ud med Grand Prix, og så gælder det fredag klokken 13.40 Grand Prix Kür.
Se start- og resultatlisterne.

 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing