Succesfuld DSP-kåring i Ikast

01-03-2023 15:23

Trine Askjær-Jørgensen

Det blev en god omend kold dag i det midtjyske, da Dansk Sports Ponyavl i lørdags afviklede hingstekåring hos Ikast Ridecenter. Størstedelen af vinderhingstene var af tysk oprindelse, og det er der en god forklaring på

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: Dreikäsehoch DC (sølv), Der Diamant AT (sølv), De Viano (bronze) og Strandgaards Mr. Pommeroy (bronze) samt Marie Louise Ebdrup i midten. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I den forgangne weekend afholdt Dansk Sports Ponyavl (DSP) deres årlige hingstekåring hos Ikast Ridecenter. Det blev en lang og meget kold, men også rigtig god lørdag fuld af engagerede sportsponyfolk, masser af gode snakke, højt humør og ikke mindst smukke hingste; både unge og ældre.

En af de mange hingsteholdere, som deltog i arrangementet, var Marie Louise Ebdrup fra Stutteri Følle Strandgaard i Rønde ved Aarhus.

Alle syv hingste, vi havde med til Ikast, opnåede færdigkåring eller avlsgodkendelse og alle med super flotte karakterer og karakteristikker, så det er vi jo superglade for, fortæller hun.

Rigtig mange af de bedste, unge ponyhingste ved kåringen var af tysk oprindelse, og det er da også tyske sportsponyer, som Følle Strandgaard fortrinsvist avler. Det er der imidlertid en god grund til:

– De startede simpelthen nogle generationer før os med at avle sportsponyer, så de avler bare nogle rigtig gode ponyer i Tyskland og er foran os i avlen. Kigger du, hvilke ponyer der klarer sig bedst i sporten, jamen så er det de tyske, forklarer Marie Louise Ebdrup.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom hun mange år har stået øverst på podiet med sine ponyer, så måtte hun i år se sig slået: – Jeg må jo erkende, at den, der sneg sig foran os og tog guldet i år, passede virkelig godt på DSP's avlsmål om, at ponyerne skal ligne mini-dansk varmblodsheste. Jeg har det sådan, at mine godt må ligne ponyer, de skal bare bevæge sig virkelig godt og have et godt udtryk.

På trods af at Følle Strandgaard ikke løb med den ultimative sejr i år, så tog stutteriet fra Ikast med intet mindre end fire færdigkårede hingste, hvoraf to blev kåret med sølvmedalje og to med bronzemedalje, og to af deres 3-års hingste og en 4-års hingst blev tildelt avlsgodkendelse.

– Vi havde syv hingste med til kåring, og alle syv kommer til at stå til afbenyttelse på vores station, men det er kun de seks af dem, vi ejer, fordi vi havde en 4-års med for ejeren Charlotte Berner, fortæller Marie Louise Ebdrup og fortsætter: – Det er faktisk lidt vildt, fordi vi kommer til at have hele ti ponyhingste stående til rådighed for avlen i år. Det er første gang, vi har så mange.

Se hele resultatlisten samt de enkelte ponyhingstes oplysninger, karakterer m.v. 

Fakta
Årets bedste, unge hingste

Årets 3-års hingst, som fik et års avlsgodkendelse blev: Kahn e. Kent Nagano WE/ Hemingway B, som er opdrættet i Tyskland og ejet af Stald Magic Aps.

Årets gangartshingst, som blev kåret med guldmedalje, var Mr. Frosty Blue JR e. FS Mr. Right/ FS Champion de Luxe, som er opdrættet hos Rikke Munk Andersen i Odense NV og ejet af Megan ApS & Lykkesholmvejs Holding ApS.

Årets springhingst, som blev kåret med sølvmedalje: De Deivel J e. Dallmayr K/ Black Boy, som er opdrættet i Tyskland og ejet af Stutteri Melody v/ Else Rohmann.

4-års kåret med sølvmedalje:

  • Der Diamant AT e. Dimension AT/ Golden Dandy, som er opdrættet i Tyskland og ejet af Stutteri Følle Strandgaard A/S.
  • Dreikäsehoch DC e. DREIKLANG AT/ Halifax, som er opdrættet i Tyskland og ejet af Stutteri Følle Strandgaard A/S.

4-års kåret med bronzemedalje:

  • De Viano e. Dreiklang AT/ Valido, som er opdrættet i Tyskland og ejet af Stutteri Følle Strandgaard A/S.
  • Strandgaards Mr. Pommeroy e. FS Mr. President/ FS Champion de Luxe, som er opdrættet i Tyskland og ejet af Stutteri Følle Strandgaard A/S.
  • Lunds Dorian Gray e. Dressmann II/ FS Champion de Luxe, som er opdrættet og ejet af Stutteri Lund v/ Charlotte og Søren Christiansen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner