Thomas Bach Jensen
Der var jubel i Göteborg med holdsølv og to individuelle bronzemedaljer i dressur til Cathrine Dufour, samt hele fem medaljer i paradressur, heraf de to af guld. Det gjorde Danmark til fjerde mest vindende nation ved EM.
Forud for EM havde først ponyrytterne, og siden ungdomsrytterne sikret medaljer ved deres EM i dressur. Og ved UVM for unge dressurheste i Ermelo vandt DV-hoppen Fiontini sin tredje guldmedalje – 10 af 12 danskopdrættede heste nåede ind i finalerne, og så kom der yderligere to bronzemedaljer til.
Masser af dansk metal ved EM i Göteborg
En holdbronzemedalje var det inderlige håb, men at det skulle blive en sølvmedalje, som blev en realitet onsdag aften den 23. august på Ullevi stadion i Göteborg, oversteg selv den vildeste fantasi. Det måtte de fire unge, smukke og glade danske piger sande, Agnete Kirk Thinggaard, Anna Zibrandtsen, Anna Kasprzak og Cathrine Dufour sendte Danmark tilbage på dressurens verdenskort.
Ved samme EM var paradressurrytterne i høj grad konkurrencedygtige og sikrede hele fem medaljer til Danmark, heraf en holdsølvmedalje.
Endnu et flot eliteskue i Dansk Varmblod
Landets største ridehesteavlsforbund, Dansk Varmblod afviklede, traditionen tro, eliteskue med de bedste unge hopper fra sommerens kåringer, de bedste 2-års hopper og føl fra landets syv regioner. I kombination med et landsstævne i dressur og springning med udtagelse af unge springheste til UVM på Zangersheide, blev det en særdeles travl weekend, den 25.-27. august, på Vilhelmsborg.
Dommerne satte fire fremragende hopper i finaleringen, en springbetonet og tre dressurbetonede, og alle opnåede medalje af fornemmeste karat.
Hestevelfærd er en god forretning
Økonomisk tænkning og god hestevelfærd kan sagtens gå hånd i hånd. Det mener Rikke Amann, som er ejer af Strandgården Hestepension og den nyåbnede Healthy Horse-afdeling i København. Et af beviserne på, at hendes strategi fungerer, er succesinvesteringen i bokse med tilhørende paddocks.
Hjerteflimmer – hvad betyder det for hestens præstation?
Der kan være mange årsager til, at vores sportsheste ikke yder optimalt. I de senere år er der kommet mere fokus på hjerteflimmer som årsag til nedsat præstation.
På Universitetshospitalet for Store Husdyr på Københavns Universitet forskes der i forkammerflimmer (også kaldet atrieflimmer) hos heste.
I foråret 2016 blev der udarbejdet et projekt, hvor formålet var at undersøge, om heste med forkammerflimmer har motionsintolerance. Dette har længe været mistænkt på baggrund af statistikker fra væddeløb, samt med den viden man har fra mennesker, der lider af forkammerflimmer, men det er aldrig dokumenteret hos heste.
Dette og meget mere kan du læse om i september måneds udgave af magasinet Ridehesten.