Stinna har hele to heste med til PL

02-08-2016 12:01

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Pararytter Stinna Tange har ikke kun én hest med til Rio. Stinna har hele to heste med - Smarties som hun selv skal ride PL på i grad 1b og Steffi Graf som hun har lånt ud til den norske pararytter Birgitte Reitan der rider grad 1a

Stinna og Smarties tager snart den lange rejse til de paralympiske lege i Rio. Mens Stinna tager afsted allerede den 2. september, må Smarties vente til den 4. september. Men hvad betyder det egentlig for Stinna at have hele to heste med til PL i Rio? 

- Jeg synes det er rigtig stort, faktisk. Birgitte overtog Steffi i december, og Steffi var jo vant til at der ikke er nogen ben, og at der er to piske osv. Så jeg er rigtig stolt over både det arbejde jeg har lagt i hende, men i særdeleshed også at Birgitte kan forsætte det, og at Steffi accepterer og forstår en rytter med et endnu større handicap, helt uden tøven. Hun er virkelig en helt særlig hest med et KÆMPE hjerte.
 
Det Stinna dog glæder sig aller mest til, er at ride Smarties i de storslåede omgivelser.
 
- Det bliver en oplevelse for livet. Og så glæder jeg mig også til at opleve den olympiske by, og det at være afsted som et stort dansk hold og ikke kun et para-dressurhold.
 
Men det er ikke første gang Horsebo Smarties er i Rio de Janeiro - her har han nemlig været med sin tidligere rytter Prinsesse Nathalie. Smarties er ejet af Helle Mørkøv Kristiansen, producenten bag de lækre Nathalie-produkter og indehaver af Stutteri Horsebo, men efter en belastningsskade som gør at han ikke længere rigtigt kan sætte sig i galoppen, har Stinna overtaget ridningen af ham. Stinna og Smarties har været et makkerpar i lidt over et år, og nu går turen således allerede til de paralympiske lege.
 
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald