Susanne leverer en pragtfuld tur ved PL

26-08-2021 13:01

Christine Krogh Frausing
Skribent

Susanne Jensby Sunesen har netop redet første tur ved PL i Tokyo

 

Copyright Ridehesten.com
Susanne Jensby og Leeds. Foto: Ridehesten / Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere i dag red Katrine Kristensen på banen ved PL i Tokyo. En flot tur, der desværre blev trukket lidt ned i point, grundet en ærgelig fejlridning. Læs mere her. Nu har Susanne Jensby Sunesen netop redet på hendes hjemmeavlede hest Leeds. 

– Det er virkeligt en hest der kræver ridning. Den har kvalitet og power, men man kan ikke bare smide en 25 øre i, og så kører den. Susanne formår virkeligt at få denne her tændte hest redet rundt, fortæller Stinna Tange, der er kommentator, og tidligere PL rytter.

Susanne er et stort smil da hun rider på banen. Helt roligt og med overskud rider hun ad midterlinjen.

Susanne fik for år tilbage en tung halmballe ned over sig, og har derfor ikke meget føling tilbage i benene. Hun rider derfor med en pisk i hver hånd, der skal erstatte schenklens indvirken, for at kunne støtte hesten bedst muligt. Det er kompliceret at ride uden ben. En bagpartsvending er svær hvis man ikke har fremaddrift, og det er her Susanne møder udfordinger. 

Copyright Ridehesten.com
De danske hold til VET-Check Foto: FEI / Liz Gregg

– Ja, bagpartsvendingen er der jo, men så er der heller ikke så meget mere at sige om det, siger Stinna Tange, der af gode grunde sagtens kan sætte sig ind i hvor kompliceret lige netop denne øvelse er for Susanne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Stina Tange udtykker mange gange sin begejstring da Susanne rider, og ligger ikke skjul på, at Susanne står tidligt op for at være med. 

En flot tur der rakte til 71,976% til Susanne Jensby Sunesen. 

Følg med i resultater live her

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange der får overrakt MCH's Varmblodspris ved hingstekåringens gallashow i 2017. Foto: Ridehesten / Jørgen Bak Rasmussen

Kommentator Stinna Tange

Pararytter Stinna Tange har vundet to gange PL-bronze og to gange VM-guld med hesten Horsebo Smarties, men i 2019 var Stinna nødt til at finde en afløser for Smarties, og valget faldt på den unge Blue Hors Soletto e. Sorento/Belissimo M. 

Stinna Tange sad for første gang på en hest som 7 årig - og siden har hun dedikret sit liv til hestesporten. Stinna begyndte at ride, for at udvikle sin muskulatur, fordi hun er født uden ben. I dag er hun en af de mest succesfulde ryttere indenfor paradressur. Desværre blev hendes hest, Blue Hors Soletto, skadet i foråret. Det betød altså at Stinna har valgt at stoppe hendes ridekarriere. Vi kan dog nyde hendes kommentere under dette PL, hvor hun sidder som kommentator alle dage der rides PL-dressur

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen