PL kür: Endnu en guldmedalje til Tobias!

30-08-2021 15:01

Trine Askjær-Jørgensen

Så blev det sidste dag til PL i Tokyo, og i dag stod den på kürfinalerne. Tobias Thorning Jørgensen red endnu en hamrende flot tur og vandt med stor sikkerhed endnu en individuel guldmedalje. Læs hvad guldvinderen selv, landstræneren og tidligere pararytter, Stinna Tange, siger om ridtene

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen vinder endnu en guldmedalje i kürfinalen i dag. Foto: FEI/Liz Gregg
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det store danske medaljehåb, Tobias Thorning Jørgensen, som vandt guld individuelt i grad III i fredags, red på banen 12.21. Vi fra Ridehesten fulgte selvfølgelig spændte med og krydsede fingre for en perfekt tur med endnu en medalje til Danmark - og Tobias skuffede absolut ikke.

Stinna Tange, som selv er tidligere pararytter og har kommenteret under mesterskabet, var da også nærmest mundlam, mens Tobias red. Som hun selv sagde:

– Hvor er han bare dygtig. Jeg kan slet ikke sige noget lige nu. Det er så smukt, og jeg nyder det bare.

Hun fremhævede bl.a. den dejlige trav Tobias' hest, Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/Windsor, har. De præcise overgange, der passede perfekt til musikken, flowet og kombinationen af ro og kontrol samtidig med energi og power i programmet.

– Man kan ikke lade være med at blive rørt af det her. Det er virkelig dressur i verdensklasse. Det er fuldstændig fænomenalt. Den sad lige i skabet! Det er elitesport, samtidig med at det også er kunst det her. Det helt særlige samspil mellem Tobias og Jolene - det er dét, der gør det så godt, sluttede Stinna.

Copyright Ridehesten.com
Tobias og Jolene Hill. Foto: FEI/Liz Gregg

Med den flotte kür slog Tobias sin egen personlige rekord med næsten 2% og red til hele 84,367%, hvilket gjorde at han strøg direkte ind på førstepladsen med knap 8% ned til andenpladsen. MEN der var endnu ÉN rytter tilbage i klassen, nemlig Natasha Baker fra Storbritannien, som red sig til en sølvmedalje i fredags, så der var spænding til det sidste minut.

Det lykkedes dog ikke Natasha at vippe Tobias af pinden, og han vandt således endnu en individuel guldmedalje til PL med knap 7% ned til andenpladsen fra Storbritannien. En hamrende flot og virkelig sikker sejr, må man sige.

Ridehesten fangede Tobias Thorning Jørgensen på telefonen lige idet, han var på vej ned for at klæde om til præmieoverrækkelsen. Tobias fortalte om sit ridt i dag:

– Jeg havde en helt vildt god tur. Men jeg red også bare, alt hvad jeg kunne, fordi jeg havde det sådan, at nu ville jeg virkelig også bare vise, hvad jeg kan. Jeg red virkelig for hver eneste skridt derinde, fordi nu skulle den bare have hele armen for at få det maksimale ud af dét, og det lykkedes jo bare virkelig godt, som procenten også afspejlede.

Tobias fortalte, at efter præmieoverrækkelsen skal alle danskerne "hjem" at fejre det hele med champagne, fordi – Nu er vi jo alle færdige med at ride, så nu kan vi godt tillade os at slappe af og virkelig fejre det.

Landstræneren, Astrid Gemal, var også rigtig godt tilfreds, da vi fik fat på hende. Hun sagde: – Tobias er total suveræn i dag. Han sætter en stor, fed streg under det med en kür, der er en personlig rekord med hele 2% mere end i fredags. Han satser stort i küren og har held med det, så det er jo bare helt vildt godt.

Se resultatet for grad II her.

De tre andre danskere gav den også gas i dag

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere i dag var de tre andre danske ryttere også i aktion i kürfinalerne. Susanne Jensby Sunesen og Leeds e. Leandro/Fanal Prydsholm var første danske ekvipage til start i Tokyo i dag, og de åbnede endda ballet kl. 09.00, hvor kürfinalerne begyndte. Susanne og Leeds red sig til 71,375%, hvilket resulterer i en 7. plads i den individuelle kürfinale for grad IV.

Hvis jeg kender hende ret, så er hun nok ikke helt tilfreds, mente Stinna Tange, som selv er tidligere pararytter og har kommenteret her under PL. Stinna minder dog også lige om, at det er altså rigtig svært at skulle ind at ride to dage i streg og fremhæver, at der var virkelig mange gode ting i Susannes program: Dejlig afslappet skridt. Versade indenfor hovslaget og traversader i galop, som begge er høj sværhedsgrad. Virkelig flotte overgange, anspring til galop og meget mere.

Se resultatet for grad IV her. 

11.41 var det Caroline Cecilie Nielsen og Davidoff 188’s tur. Kommentator, Stinna Tange, fremhævede den fine middeltrav og super flotte overgange, Caroline fik lavet, som hun da også valgte at gentage i endnu en slangegang, hvor det igen lykkes rigtig godt med trav-skridt overgangene.

Stinna nævner: – Den bliver lidt lang for hende et par gange. Det synes jeg ellers ikke, den plejer at blive. Men hun udfører øvelserne meget, meget fint, og det er jo virkelig noget af dét, Caroline er super god til.

Super super fin tur, Caroline, afsluttede Stinna kommenteringen af ridtet med.

Den flotte tur resulter i 71,847%, hvilket lander dem en individuel 7. plads i küren for grad III.

Landstræner, Astrid Gemal fortæller: – Caroline Cecilie og Susanne ender som 7’ere på begge deres heste, som jo er helt grønne og nye og ikke har prøvet den slags før, så det var altså super flot, og det har været virkelig god træning og givet masser af erfaring at have dem med herude.

Sidste dansker på banen var Katrine Kristensen og Welldone Dallas e. Weltmeyer/Lauries Crusador xx, som red 12.55 dansk tid.

Super flot. Hun gjorde i hvert fald alt, hvad hun kunne. Hvor er hun sej, mand! kommenterede Stinna Tange.

Copyright Ridehesten.com
Katrine Kristensen og Welldone Dallas. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Katrine havde en super flot tur og red til 73,387%, som de to kommentatorer dog ikke synes var helt nok, særligt ift. den kunstneriske karakter, som godt kunne have været højere. Klassen er netop slut og Katrine endte på en flot 5. plads.

Katrine ender som 5’er i dag og havde en rigtig god tur i küren med masser af overskud og red rigtig fint rundt i dag, fortæller Astrid Gemal.

Se resultatet for grad II her.

– Vi havde jo både nogle debutantryttere og -heste med her ud, så vi var i første omgang bare helt vildt glade og stolte over at have alle fire ryttere kvalificeret til kür. At det så er gået så godt, er jo bare helt vildt fedt. Vi har ikke noget at klage over. Det har været en rigtig god sidste dag her i dag, slutter landstræneren, Astrid Gemal, og fortæller at ved 22-tiden japansk tid begynder præmieoverrækkelserne. Danskerne går altså en sen men rigtig god og festlig aften/nat i møde.

Copyright Ridehesten.com
Tobias og Jolene Hill på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen