De danske PL heste på vej hjem

02-09-2021 11:21

Christine Krogh Frausing
Skribent

De danske PL heste er på vej hjem, og inden længe følger rytterne efter. Få her en opsummering af PL i Tokyo

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen efter hans fantastiske ridt. Foto: FEI/Liz Gregg
Nyheden fortsætter efter annoncen

I mandags red PL heste og ryttere deres sidste ridt ved PL i Tokyo. Nu går turen hjem for hestenes vedkommende, og rytterne følger efter. PL hestene blev sat på et fly igår, hvor de skal rejse den lange tur hjem igen. I aften har hele det danske dressurhold deres sidste aften, og så vender de også snuden hjemover igen. 

PL i grove træk

De danske ryttere lagde ud med at skulle ride den individuelle konkurrence. På førstedagen var det Katrine Kristensen og Susanne Jensby Sunesen der skulle ride. Ærgerligt var det for Katrine, der red forkert i hendes program. Begge kvalificerede sig dog til kür finalen, der blev afholdt i mandags. 

På andendagen var det Caroline Cecilie Nielsen og Tobias Thorning Jørgensen der skulle ride. Tobias der er PL debutant, red til hele 78,971% og vinder guld!

Tobias var allerede inden PL medaljefavorit, men når man først kommer ind i en kæmpe arena, kan alt ske. Tobias formåede dog at holde nerverne i ro, og red guldet sikkert hjem.

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thoring Jørgensen med hans guld ved den individuelle konkurrence. Foto: FEI/Liz Gregg

Holdkonkurrencen

Herefter fulgte holdkonkurrencen, hvor alle ryttere skulle ride samme dag. Det blev skræmmende tæt, og som Stinna Tange, der var kommentator, sagde:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er slet ikke til at holde ud. Nej, nej , nej, det kan ikke passe.

De danske ryttere var 0,028% fra at tage bronzemedaljen. Særligt blev det bemærket, at den engelske dommer dømte Danmark meget lavt i forhold til de andre dommere. Modsat var det dog da Storbritanien skulle ride, hvor den engelske dommer dømte noget højere end de resterende. 

Copyright Ridehesten.com
Hele holdet i stalden i Tokyo. Foto: Privat

Guld i kür

I mandags red de danske ryttere deres sidste ridt. Rytterne skulle ride deres kür, og her satte Tobias igen streg under hans talent. Han red til hele 84,367%. Om ridtet fortalte Tobias selv:

– Jeg havde en helt vildt god tur. Men jeg red også bare, alt hvad jeg kunne, fordi jeg havde det sådan, at nu ville jeg virkelig også bare vise, hvad jeg kan. Jeg red virkelig for hver eneste skridt derinde, fordi nu skulle den bare have hele armen for at få det maksimale ud af dét, og det lykkedes jo bare virkelig godt, som procenten også afspejlede.

Katrine Kristensen slutter på en flot 5.plads i küren, hvor hun red til 73,387%. En karakter som de to kommentatorer dog ikke synes var helt nok, særligt ift. den kunstneriske karakter, som godt kunne have været højere.

Caroline Cecilie Nielsen red til 71,847%, hvilket lander dem på en individuel 7. plads i küren for grad III.

Susanne Jensby Sunesen red sig til 71,375%, hvilket resulterer i en 7. plads i den individuelle kürfinale for grad IV.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner