Nicole Johnsen med nyt PL-håb

01-11-2023 15:29

Mille Albinus Hjermitslev

Det var kærlighed ved første blik, fortæller VM-sølvinder i paradressur, Nicole Johnsen, om sin nyerhvervede Grand Prix-hest, der både skal agere læremester for pararytteren og være et bud på en makker ved næste års Paraolympiske Lege

Copyright Ridehesten.com
Nicole Johnsen og Moromax ved VM i Herning 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er den 16-årige Cavanillas-W e. Florett AS/ Donnerhall, der indtil nu har været redet af Sandra Hyrm, som paradressurrytteren Nicole Johnsen har overtaget i starten af denne uge. 

Sandra Hyrm red blandt andet nordisk mesterskab for U25-ryttere på Cavanillas tidligere i år, hvor hun fik individuelt bronze og guld med det danske hold. Cavanillas nye rytter Nicole Johnsen fortæller om købet:

Jeg prøver at optimere så mange muligheder som muligt frem mod Paris.

Han er jo en Grand Prix-hest, så han skal også være en læremester for mig. Han er en garvet gut, der kan sine ting, så det er spændende at få lov at ride på sådan en hest. 

Nicole Johnsen har startet til og med Intermediaire I på sin trofaste makker gennem 10 år; Moromax e. Occacio/ Schampus (opdr. Steffen Madsen). Det var også med "Moro", at rytteren var med på det danske hold, der vandt sølv ved VM i Herning i 2022. 

Copyright Ridehesten.com
Sandra Aagaard Hyrm og Cavanillas-W ved Helgstrand Event DM i dressur 2023. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Cavanillas-W var slet ikke til salg
Sandra Hyrm har haft Cavanillas i syv år, og sammen har de en lang række flotte resultater. De har været en del af ungrytterlandsholdet og i år som U25, hvor de som nævnt fik to medaljer med hjem fra de nordiske mesterskaber. 

Det var min drømmehest, og egentlig var det slet ikke planen, at han skulle sælges nu. Jeg har solgt ham, fordi Nicole rakte ud, og hendes drøm var at ride PL næste år. Det var Cavanillas et perfekt fit til. Sådan fortæller Sandra om salget. 

Det er selvfølgelig med tungt hjerte og ekstra hårdt, når man har haft ham i så lang tid. Men jeg glæder mig til at se dem skinne på stævnebanen, og forhåbentligt får Nicole sin PL-drøm opfyldt, fortæller hun videre. 

Copyright Ridehesten.com
Sandra Aagaard Hyrm og Cavanillas-W ved nordisk mesterskab på Vilhelmsborg i 2019. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jordens sødeste hest
Det var både Cavanillas' sind og ridelighed, der gjorde, at Nicole synes, at han var den perfekte hest til at supplere hendes lille team: 

– Han var jo ikke rigtig til salg, så det var en snak frem og tilbage med Sandra.

Til dels skridter han fuldstændig fantastisk; det er sjældent, at jeg har set en hest, der skridter så godt. Derudover er han jordens sødeste hest. Første gang jeg var nede og besøge ham, der lagde han hele sit hoved oveni min arm. Så jeg tror lidt, at det var kærlighed ved første blik. Det var som om, at det bare var 'meant to be.' 

Efter at have mødt Cavanillas var Nicole næsten sikker på, at han skulle med hende hjem: 

– Jeg følte, at han fangede mig; det at sætte sig op på en ny hest og så føle, at det er nemt. Jeg var faktisk ikke rigtig i tvivl, da jeg kørte fra ham.  

PL-drømme
Nicole håber at blive udtaget til de Paraolympiske Lege næste år, og selvom den nye hest i stalden er håbet, så er planen også at gøre Moromax klar:

– Jeg rider mod det på dem begge to, og så vi må se, hvem der er bedst på det tidspunkt - hvis man skulle være så heldig at komme med. 

Makkerskabet mellem Nicole Johnsen og Cavanillas-W er helt nyt, men de er allerede udtaget til samling den 19. november, og herefter skal der lægges en plan for ekvipagen fremadrettet. Hvad det bliver til, må tiden vise. 

Copyright Ridehesten.com
Nicole Johnsen og Moromax ved VM i Herning 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen