Disse to ryttere skal også til PL

06-08-2024 09:54

Trine Askjær-Jørgensen

Det hold af danske paradressurryttere, der skal repræsentere Danmark ved PL i Paris i starten af september, er nu fuldendt, efter de sidste to atleter er blevet udtaget

Copyright Ridehesten.com
Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy var i 2022 med på det sølvvindende, danske hold ved VM i paradressur i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I starten af juli blev de to første ryttere udtaget til det danske hold ved de paralympiske lege, som finder sted i Paris fra den 28. august til den 8. september 2024. 

Det drejer sig om 28-årige Katrine Kristensen og 24-årige Tobias Thorning Jørgensen, der begge er forsvarende verdensmestre i paradressur i hver deres grad og tilmed skal være fanebærere for Danmark til dette års PL.

Truppen af ryttere i betragtning til de resterende PL-pladser blev dengang skåret ned til tre, som her frem til starten af august har skullet kæmpe om at blive en del af det hold, som sætter kursen mod Paris. 

Copyright Ridehesten.com
Pia Wulff Jelstrup og Zafia vandt DM i deres paradressurgrad i 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nu er det så netop blevet offentliggjort, hvem de to sidste på holdet er, nemlig 21-årige Karla Dyhm Junge og 57-årige Pia Wulff Jelstrup, mens Nicole Johnsen er reserve og skal holde sig klar frem til starten på dressurkonkurrencerne i Versailles, som starter 3. september. Alle tre er PL-debutanter og kan altså se frem til at få en stor oplevelse og en masse erfaring, når de skal ride i de fine forhold ved Versailles.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er med den største glæde og ydmyghed, jeg kan fortælle, at verdens bedste Daisy og jeg er udtaget til de Paralympiske Lege i Paris, skriver Karla Dyhm-Junge bl.a. på sin Facebook-side.

Fakta
Det danske paradressurhold til PL består af:
  • Katrine Kristensen (grad II) og Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn)
  • Tobias Thorning Jørgensen (grad III) og Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor (opdr. Hanne Andreasen) – Reservehest: Blue Hors Zackorado e. Blue Hors Zack/ Florencio I
  • Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy (grad III) e. De Noir/ Blue Hors Future Cup (opdr. Marianne Brinck Stengaard)
  • Pia Wulff Jelstrup og Zafia (grad IV) e. Blue Hors Zee Me Blue/ Caretino (opdr. Gitte Elkjær Kjeldsen)
  • Reserve: Nicole Johnsen (grad V)

Danmark til PL's opslag på sociale medier med udtagelsen:

Fakta
Om De Paralympiske Lege i Paris

PL i Paris indledes den 28. august 2024 på Champs-Élysées og Place de la Concorde og afsluttes 12 dage senere den 8. september. Der forventes deltagelse af 4.400 para-atleter fra 184 paralympiske komitéer, der skal konkurrere om 549 medaljesæt i 23 sportsgrene. Den danske PL-trup forventes at tælle ca. 30 atleter i ni sportsgrene.

Kilde: Paralympiskelege.dk

Fold up
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen