– Jeg ville gerne have haft alle 500 ryttere med

10-03-2024 18:18

Deltagerne fra Cool Unite Cuppen - den store velgørenhedscup for ryttere - blev i dag fejret i et indslag til Hingstekåringen. Arrangør og initiativtager Charlotte Bolivard var i dag rørt til tårer og fortæller her, hvorfor det betyder så meget for hende

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Bolivard står bag Cool Unite Cup og blev helt grødet i stemmen, da hun holdt tale for rytterne. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Møller Bolivard står bag Cool Unite Cup, som er en stævnecup for ryttere op til LA-niveau. Cuppen havde premiere sidste år, og den første sæson blev afsluttet med en årsfinale på Vilhelmsborg midt i februar. Det særlige ved cuppen, foruden fokusset på bredden, er, at hovedkonceptet er at samle penge ind til syge og sårbare børn. Nogle af de største projekter, der bliver støttet gennem cuppen, er to børnehospicer samt flere værested for børn af alkoholikere og misbrugere. Rideklubber har kunnet tilmelde deres stævner til Cool Unite Cup ved at lave en klasse, hvor de deltagende ryttere kunne ride point ind, og det har mere end 130 klubber gjort i løbet af året. Over 500 ryttere har deltaget og gennem deres startgebyr støttet børnene. De ryttere med flest point blev inviteret til finalen på Vilhelmsborg, hvor rytterne kunne ride alt fra spring til dressur til kæphest. 

Hyldet i Herning
Tidligt i forløbet kontaktede Casper Cassøe Charlotte og åbnede op for muligheden for, at de kunne deltage ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2024 - det blev til en realitet, hvor en del af finalerytterne fik deres livs oplevelse i dag. Arena M i MCH Messecenter Herning var dermed fyldt med heste og ponyer af forskellig race til et fint indslag en halv time søndag. 

Rytterne red en kvadrille til forsigtige klapsalver; for nogle af hestene var ikke helt vant til de mange mennesker på tribunerne. Herefter fik de samlede vindere, samt de mest harmoniske ryttere og dem, der havde samlet flest point og penge ind, sponsorpræmier fra diverse sponsorer. Charlotte holdt desuden en tale og sagde bl.a.:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Udover støtten til børnene lægger vi vægt på, at man er en god kammerat og støtter hinanden i sporten. Tusind tak for jeres store indsats.

Succes og stor forløsning
Den første målsætning var at samle 50.000 kr. ind, men snart blev målet til 75.000. Det blev dog også hurtigt overgået, og en stolt Charlotte kunne i dag afsløre, at det samlede beløb endte med hele 116.134 kr., der altså skal ud og gøre gavn for de børn, der har brug for dem. Hun udtalte efter oplevelsen, hvor hun var stadig var helt berørt, til Ridehesten:

Det var en kæmpe forløsning, jeg blev helt rørt derinde. Der ligger så meget planlægning bag; nu er jeg glad for, at det er veloverstået, og jeg håber, at rytterne har fået en uforglemmelig oplevelse. Det har været dejligt at give nogle ryttere, der ellers aldrig ville have redet på Vilhelmsborg og i Herning, muligheden for det. Men hvor ville jeg ønske, at vi kunne have haft alle 500 ryttere med, så alle kunne have fået oplevelsen, lyder det fra Charlotte, der i interviewet herunder, sammen med to af rytterne, fortæller mere om, hvad cuppen betyder for hende og deltagerne:

Også søstrene Nanna og Rebekka var med i arenaen og kom ned til Ridehestens fotostudie bagefter, for at forevige den store oplevelse i Herning. De sætter et par ord på deres oplevelse med cuppen:

Copyright Ridehesten.com
Rebekka og Nanna fik taget et billede i fotostudiet. Foto: Ridehesten.com/Fotostudiet
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner