To flotte trakehnerhingste kåret

13-03-2024 13:47

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Den første weekend i marts afholdt trakehneravlsforbundet sædvanen tro deres årlige hingstekåring. Her blev to smukke, sorte hingste kåret og fik bedækningstilladelse til 2024

Copyright Ridehesten.com
Basshunter. Foto: Patricia Kjær Jørgensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Trakehneravlsforbundet i Danmarks hingstekåring den 3. marts i Vejle blev to hingste kåret og fik dermed bedækningstilladelse for 2024.

Fløjhingst blev Basshunter, en søn af elitehingsten Millennium og Bahira HT 1512 v/ Syriano (Salix Eskemose). Avler og ejer: Stutteri Egedahl v/ Helle og Ebbe Bo Jørgensen, Dronninglund.

Hingsten måler 170 cm i stang og 21 i pibe og er en stor hingst af god type med en god, taktfast og rummelig bevægelse i trav og galop og en særdeles god og taktfast skridt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hamilton Selsø, en søn af elitehingsten Ivanhoe og Honey Selsø HTPR 1617 v/ Lacroze Selsø. Avler: Stutteri Selsø v/ Janus Haubroe og Camilla Qvistgaard, Skibby. Ejer: Michael Dyhrberg Højgaard, Børkop.

Hingsten måler 169 cm i stang og 20,5 i pibe og er en passende stor hingst af særdeles god type med en god skridt, en særdeles god, taktfast og elastisk trav og en god og rummelig galop.

Hingstene er tæt beslægtet på fædrenes side, idet Ivanhoe er en søn af Millennium, og selvom både Ivanhoe og Millennium er tyskfødte, så er der danske aner i dem. Millenniums far er elitehingsten Easy Game, hvis mor præmie- og elitehoppen Evita er født i Danmark. Easy Game er bl.a. kendt som far til verdens pt. bedste dressurhest TSF Dalera BB, ifølge FEI’s verdensrangliste.

Basshunters morfar Syriano (Salix Eskemose) er ligeledes født i Danmark og Hamilton Selsøs morfar Lacroze Selsø er også dansk født.

Copyright Ridehesten.com
Hamilton Selsø. Foto: Patricia Kjær Jørgensen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen