Vi går all in

01-10-2015 16:00

Når Dansk Varmblod invitere til årets hestefest i midten af marts i MCH Messecenter Herning, så satser forbundet stort for hingstekåring med meget mere bliver i år suppleret af et internationalt 3-stjernet dressur- og springstævne – og billetsalget starter nu!

Dansk Varmblods sekretariatschef Casper Cassøe Krüth er en glad, men også lidt bekymret mand i disse dage. Efter Dansk Varmblod igennem flere år har ansøgt forbundet om tilladelse til at lave internationalt stævne i forbindelse med den store, særdeles velbesøgte hingstekåring i MCH Messecenter Herning i marts, har rideforbundet nu endelig givet sin tilladelse.

Med tilladelsen i hus er der nu lagt op til, at danske og internationale eliteryttere kan få glæde af at konkurrere i de fantastiske rammer Dansk Varmblod hvert år skaber i samspil med de engagerede medarbejdere i Messecenter Herning. Så det er ikke så mærkeligt, at sekretariatschefen nu er en glad mand, for han ser i høj grad frem til at give publikum en oplevelse af de helt særlige fra den 17. – 20. marts, hvor hestene for første gang rykker ind i Jyske Bank Boxen.

Det helt nye Herning
Grunden til sekretariatschefens let bekymrede mine er, at den store satsning med internationale konkurrencer i kombination med Dansk Varmblods kåring af hingste, medrivende shows, forårsauktion, Unghestechampionat, gigantisk messeområde og flere clinics kræver en stor, ekstra indsats af forbundets sekretariat og ledelse samt ikke mindst af de mange engagerede frivillige, som hvert år i Herning er de, der bær arrangementet frem.

Når Dansk Varmblods eventet i år rykker ind i Boxen, og dermed udnytter samtlige messehaller i Herning, så er det en gigantisk satsning, som kun kan lykkes, såfremt forbundets gode sponsorer og samarbejdspartnere støtter op omkring hele arrangementet.

- Vi glæder os helt vildt til at komme i gang med arbejdet. Nu har vi det formelle på plads med rideforbundet, og det er nu vi skal have fundet financieringen til de internationale klasser, og det håber jeg meget på, at vi finder de kommende uger. Nu har vi sagt ja til udfordringen – til heste i Boxen, så nu går vi for alvor i gang, understreger Casper. 
De internationale spring- og dressurklasserne bliver afviklet på 3-stjernet niveau med tre verdenranglisteklasser i springning og en samlet præmiesum på op mod en million i alle konkurrenceklasserne.

Han lover publikum, hingsteholdere og ryttere, at forbundet nok skal få skabt nogle helt ekstraordinære rammer i de tre arenaer, som eventet kommer til at spredes ud over. Så både hingste og konkurrenceheste får de optimale betingelser for at vise sig for publikum og dommere.

Ridning i tre haller
- Det bliver moster stort, fortæller Casper – og selvom det for udenforstående måske lige i nuet kan føles lidt uoverskueligt, så lover han, at der bliver skruet en tidsplan sammen, så dagene ikke bliver helt så pressede, som vi kender det fra tidligere år.

- Med tre showarenaer kommer vi til at have kapacitet til, at vi kan vise hingstekåring, sport, clics og shows for ca. 13.000 tilskuere ad gangen fordelt på de tre arenaer. I princippet flytter vi det, vi tidligere havde i den store opvisningshal, hal M op i Boxen, og det vi tidligere havde i den runde hal B ind i hal M. Så det vi kender fra hal M med gallashows, hingstekåring, fremmedryttertest af dressurhestene (igen i år bliver det Charlotte Dujardin, som foretager den test) og konkurrenceklasser, flytter vi ind i Boxen, fortæller Casper.

Hal M, nu kaldet Equsana Arena kommer derfor til at danne rammen om både internationale konkurrenceklasser, Forårsauktion og hingstekåring, men både hingstekåringen og de internationale klasser vil naturligvis også blive vist i Boxen.

Billetsalget er åben fra i dag kl. 16, se mere på linket her. 

Læs meget mere om messen Hest & Rytter med meget mere i magasinet Ridehestens oktober nummer

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald