Spænding ved årets Hubertusjagt

01-11-2015 20:24

Hubertusjagten var alt andet end kedelig i år, hvor hele tre ryttere måtte smage vandet i Magasindammen. Niels Goldschmidt vandt for 5. gang Hubertusjagten for hest, mens at kun 10-årige Victoria Perez tog titlen for ponyerne

Copyright Ridehesten.com
Hubertusjagten tiltrækker altid store mængder mennesker

Omkring 35.000 tilskuere var mødt op for at se Hubertusjagten, der er blevet afholdt den første søndag i november hvert år, siden 1900 i Dyrehaven. Klokken 10 red omkring 160 jagtryttere afsted fra Peter Lieps Hus på den 11 kilometer lange rute, hvor 32 forhindringer skulle passeres og 30 heste og 15 ponyer til sidst red om kap i opløbet. 

Årets højdepunkt for jagtrytterne gik hen og blev en særdeles spændende affære, til tider lidt nervepirrende. Det første store samlingssted for publikum er ved Peter Lieps hus, hvor rytterne rider rundt indtil starten går. Herefter bevæger en stor del af tilskuerne sig mod sandskredet, hvor det går drastisk ned af bakke efter springet. Inden rytterne dog nåede så langt, kom en hest fra jagten galopperende hen i mod den store befolkning, som stod på stien ved strandskredet - vel og mærke uden rytter på. Hesten blev dog indfanget og jagten gik atter igen, men kun for en kort stund. Allerede springet efter sandskredet måtte en rytter i græsset, hvorefter hesten fortsatte med de forreste, sprang det efterfølgende spring alene og dernæst begav sig ud i den frie natur. Det gav endnu et stop i ridtet, som de to ræve, Chris Winther og Henrik Friis dog kunne sætte i gang igen efter en rum tid. 

Copyright Ridehesten.com
To heste og én pony tabte deres ryttere ved Magasindammen og fortsatte et kort stykke alene

Dagens helt store højdepunkt er altid Magasindammen, som de jagtridende skal springe ud i og derefter igennem. Det giver tit anledning til at hestene tager et stor spring over træstammen og ud i dammen, også gælder det for rytterne om at holde sig fast. Her måtte to herre dog opgivet håbet om at komme tilbage i sadlen og lade sig falde i den berygtede Magasindam. Det gav anledning til at deres heste fortsatte igennem dammen uden ryttere på, til stor jubel fra tilskuerne. Det var dog ikke kun de store heste som formåede at få deres ryttere af, for en enkelt ponyrytter måtte også en tur i det kolde vand. 

Copyright Ridehesten.com
Vinder af Hubertusjagten 2015, Niels Goldschmidt på Lasse

Til slut bliver der redet opløb for både heste og ponyer, dog adskilt. Det har rytterne kvalificeret sig til hen over sæsonen, hvor de 30 bedste heste og 15 bedste ponyer får mulighed for at deltage. Det er altid en festlig fornøjelse når rytterne passerer målstregen hvor publikum står rundt om og gør stemningen til noget særligt. Det blev ganske særligt da Niels Goldschmidt for 5. gang kunne modtage Hans Kongelige Højhed Prins Henriks Ærespræmie for at vinde Hubertusjagten for hest. Første gang han kunne modtage denne var i 1983, anden gang var i 1994, tredje gang i 2001, fjerde gang i 2009 og nu for femte gang i 2015, denne gang på hesten Lasse. Som nummer to blev det Ann Cathrine Christiansen, mens at nummer tre blev Nini Hertz Gufler.

Copyright Ridehesten.com
Vinder af Hubertusjagten 2015 for ponyer, Victoria Perez på Puma

Bare 10-år gammel er den nye vinder af Hubertusjagten for pony. Victoria Perez på Puma formåede at ride fra de andre i opløbet, hvilket resulterede i at sidste års vinder Jens Ursin kunne overrække kæden til Victoria, hvorefter Prinsesse Isabella kunne overrække hende ærespræmierne. Ind som nummer to kom Jade Schlichting, mens at Lærke Andersen tog tredjepladsen.

Copyright Ridehesten.com

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen, samt deres børn overværede Hubertusjagten samt uddelte ærespræmier til de placerede.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen