Mia Hastrup sejrer efter "lækkert ridt"

23-06-2024 14:45

Til et stort internationalt militarystævne i Sverige har danske Mia Hastrup netop taget sejren i stævnets højeste klasse - og det endda på sin tophest, der har haft skadespause i lang tid, men nu er tilbage på stævnebanerne

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hele otte danske militaryryttere er i denne weekend taget til det internationale stævne Össjö International 2024 i Sverige. Det er blevet til forrygende danske resultater med to sejre i de alt tre klasser.

I den højeste klasse til stævnet CCI3*-S blev vinderen Mia Hastrup på DV-hoppen Continue de Vision e. Contendro I/ Miner's Lamo XX (opdr. Vivian Ryslinge). De endte med 36,8 strafpoint efter 70% i dressuren, nul fejl på springbanen og 6,8 fejl på militarybanen og slog dermed alle andre i klassen inklusive de hele 16 svenskere, der var til start på hjemmebane.

Den 14-årige Continue, som er ejet af Mia selv, påddrog sig sidste år en større skade og har ikke været til start i military siden august 2023. De har redet et par enkelte springstævner her i forsommeren for at komme i form sammen igen, men dette stævne var første større stævne i næsten et år. Med sejren tyder det på, at Continue er kommet sig godt over skaden og er klar til sommerens stævner.

Mia Hastrup er knapt kommet af hesten, så i stedet for ringer Ridehesten til Niels Goldschmidt, den erfarne danske military- og jagtrytter, som er taget med til Sverige. Han er særdeles begejstret over ridtet og udtaler entusiatisk:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mia red fantastisk i dag, det var så flydende et ridt. Hold op, hvor var det lækker ridning, og de fortjener den sejr så meget, lyder det fra Niels.

Copyright Ridehesten.com
Niels Goldschmidt er med i Sverige og nød at se Mias vinderridt. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Endnu en dansk sejr
Som om én sejr ikke skulle være nok, har danske Anne-Bell Damsgaard ThomsenConnie Boy i dag taget sejren i ponyernes militaryklassse CCIP2-S. Ekvipagen tog to bomme i springningen, men med en fuldstændig fejlfri tur i terrænet i dag rettede de op på resultatet og red sig ind på 1. pladsen.

Se start- og resultatlister.

Se resultatet fra Mias klasse.

Copyright Ridehesten.com
Der var hele 22 forhindringer/kombinationer på den mere end 3,4 km lange militarybane i dagens CCI3*-S-klasse. Mia og Continue red den i imponerende stil.
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing