Niels Goldschmidt fylder rundt

27-08-2018 13:47

Camilla Tiefensee Schrøder

Den femdobbelte hubertusvinder og militarylandsholdsrytter mm. kan i dag fejre sin 60-års fødselsdag

Copyright Ridehesten.com
Niels Goldschmidt og Lasse, her ved Nordisk-Baltisk Mesterskab i military i Haslev i 2015. Han har vundet hubertusjagten samt båret både rævehale og master-hat på samme hest. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et kendt ansigt i hesteverdenen kan i dag den 27. august fejre rund fødselsdag. Sportsrideklubbens alsidige rytterprofil Niels Goldschmidt, som er blevet 60, kan efterhånden se tilbage på en lang karriere som aktiv rytter.

Landshold og rævehaler
Han er måske mest kendt iført den røde jagtuniform ved den årlige Hubertusjagt i Dyrehaven, hvor han flere gange har ført an som både ræv og master og selv er blevet kåret som vinder hele fem gange – Første gang i 1983 og senest i 2015.
Men det er langt fra det eneste, han kan skrive på sit rytter-CV. Niels Goldschmidt har redet på landsholdet i military i halvdelen af sit liv, og han var senest af sted for to små uger siden, hvor han var med til at vinde hold-bronze ved de nordisk-baltiske mesterskaber i Finland. Individuelt har han også deltaget flere år ved det prestigefyldte Falsterbo Hunting.

Fra dressur til steeplechase
Ikke nok med det er han også en aktiv dressur- og springrytter på landsstævneniveau og har også gennemført 120 km-klasser ved distancestævner, så der er tale om en rytter, der har gjort sit for at prøve hele paletten af i ridesporten. Han har nemlig også haft jockey- og steeplechaselicens.
Derudover er han forfatter til en bog om jagtridning og har bestridt flere bestyrelsesposter i Sportsrideklubben og Gentofte Rideklub og Jægersborg Rideklub. Til daglig er han ansat hos et uddannelsesfirma og underviser derudover på Mattsons og Gentofte Rideklub.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fødselaren, som er gift med sidste års hubertusvinder Cathrine Goldschmidt, skal fejre dagen med en sejltur med sin familie.

Vi ønsker tillykke med den runde fødselsdag.

Læs mere om Niels Goldschmidt og hans hest Lasse i juninummeret af magasinet Ridehesten fra 2017. Du kan få adgang til vores arkiv via et abonnement på Ridehestens digitale magasin.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald