Militaryhesten Lasse er gået bort

29-07-2020 15:48

Mange har sikkert stødt på militaryhesten Lasse, som med Niels Goldschmidt i sadlen har vundet Hubertusjagten to gange og desuden været deltager ved DM hele ti gange. I går måtte 16-årige Lasse desværre aflives

Copyright Ridehesten.com
Niels Goldschmidt og Lasse på Vilhelmsborg sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sportsrideklubbens alsidige rytterprofil Niels Goldschmidt købte i 2007 hesten Lasse e. Buddenbrock/Sir Shostakovich xx som 4-årig. Side da har de sammen haft nogle fantastiske år hvor det er blevet til deltagelse ved DM intet mindre end ti gange.

Desværre måtte Niels forleden tage den hårde beslutning af lade den 16-årige Lasse aflive.

– Sidste år solgte jeg Lasse til en dygtig juniorrytter, men Lasse har udviklet ringfod og handlen gik derfor tilbage. Ledbehandling og hvad man ellers kan gøre bar desværre ikke frugt og dyrlægen mente ikke, at Lasse skulle nyde resten af sommeren, men at det eneste rigtige var at aflive ham nu, fortæller Niels. 

– Jeg havde ellers set frem til at følge ham, og planen var, at han skulle deltage ved EM hvor juniorer, hvilket er en klasse lavere end det han har gået siden han var 6 år. Jeg kender ikke nogen anden hest i Danmark der nogensinde har deltaget i 10 Danmarksmesterskaber. Ni af mesterskaberne har været i military og et i TREC. Han har været på landsholdet i en årrække og vundet medaljer.

For Niels er minderne mange, for Lasse var en alsidig hest, der var elskelig i stalden og fantastisk i terræn. Han deltog i høje dressurklasser uden, at han havde gangen til det, men gik trods alt Prix St. George. Han har vundet mange springklasser og så har han også vundet Hubertusjagten to gange.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen