Sverige tilbage i Superligæn

26-09-2011 10:00

Britt Carlsen

Ved Promotional League finalen i Barcelona denne weekend sikrede Sverige sig adgang til den bedste række, da de sejrede i holdkonkurrencen og nu kan slutte sig til de otte nationer, som i 2012 skal ride FEI Nations Cup - serien også kaldet Superligæn
Copyright Ridehesten.com
Det svenske hold sejrede i FEI Nations Cup™ Promotional League finalen i Barcelona. Fra venstre er det: Rolf-Göran Bengtsson, Svante Johansson, Angelica Augustsson, Malin Baryard-Johnsson og Chef d'Equipe Sylve Søderstrand. Foto: FEI/Nacho Olano.

Det svenske hold kom ud som vinder af Promotional League-finalen i Barcelona, ??Spanien søndag eftermiddag. Svenskerne, anført af EM guldvinder Rolf-Göran Bengtsson var stor favoritter til at vinde finalen. For svenskerne, var dagens resultat en enorm lettelse. Ved EM i Madrid opnåede de OL kvalifikation, og en væsentlig del af forberedelserne til OL i London er deltagelse i Superligæn, lød det fra den svenske holdleder Sylvie Søderstrand efter EM. Målet var derfor, at få Sverige tilbage i superligæn, og det lykkedes ikke mindst i kraft af den 49-årige EM guldvinder og OL-sølvvinder Rolf-Göran Bengtsson og hans kolleger Malin Baryard-Johnsson, Angelica Augustsson og Svante Johansson. Banen i Barcelona udfordrede ryttere og heste og det var kun sveriges Baryard-Johnsson (H & M Tornesch), Spaniens Julio Arias (Murat de Reve) og Italien er Julia Martinengo (Loro Piana Chiclana) som formåde at ride fejlfrit i første runde. Svenskerne lagde sig i front med blot otte fejl på tavlen. Men Italien, Ukraine og Spanien var blot fem fejl bag, med en score på 13 fejl, mens Canada havde 17. Rusland og Polen var distanceret med henholdsvis 30 og 35 fejl. I anden runde fik Baryard-Johnson og Augustsson en enkelt nedrivning mens Johanssons grå hoppe Caramell, der har først for nylig er vendt tilbage til sporten efter lang tids pause, producerede en runde med otte fejl. Det betød, at en god indsats fra Bengtsson blev afgørende, såfremt de svenske drømme om oprykning til superligæn skulle gå i opfyldelse. Bengtssons 13-årige hingst, Quintero La Silla, havde fået fejl i første runde, men i den afgørende runde leverede parret et helt perfekt ridt, der cementerede svenskerne sejr. Svenskerne vil til næste år slutte sig til Tyskland, Storbritannien, Holland, Irland, Belgien, Frankrig og Schweiz i FEI Nations Cup ™ 2012.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing