Louise fortsætter på Fyns Væddeløbsbane

11-11-2021 12:34

Christine Krogh Frausing
Skribent

Efter mere end 50 år med en aktiv travbane på det store areal på Nordmarksvej, blev Billund Trav solgt, og det sidste løb blev afholdt tilbage i Oktober. Louise V. Mortensen, der hidtil har været travtræner ved Billund Trav, fortsætter nu hendes trænergerning ved Fyns Væddeløbsbane

Copyright Ridehesten.com
Det er nu endegyldigt slut med Billunds Travbane. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i oktober måned, mere præcist den 23. oktober, blev det sidste løb afholdt på Billund Travbane. Det var allerede tilbage i 2016 at Kirkbi A/S lagde det første bud, på det 200.000 kvm store areal. Buddet på 45 millioner blev dog afvist, og først i efteråret 2020 valgte Kirkbi at hæve deres bud. Et flertal af autionærer godkendte her at sælge travbanen for ikke under 58 millioner kroner, og en del af aftalen skulle være Billund Trav kunne fortsætte igennem 2021.

Dette blev alt sammen godkendt, og Kirkbi ejer derfor arealet pr. 1. januar 2022. Kirkbi har meldt ud at de planlægger at omdanne areal til en ny bydel, som et led i Billund Byvision. 

27-årige Louise V. Mortensen har hidtil været tilknyttet som træner ved Billund Trav, men dette ophører af gode grunde. Nu er det dog sikkert at Louise skal til Fyn, og pr. 1. december starter hun ved Fyns Væddeløbsbane, skriver Dansk Hestevæddeløb. 

Copyright Ridehesten.com
Louise V. Mortensen vil fremover være at finde ved Fyns Væddeløbsbane. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

– Banens direktør Claus Juncker og jeg er blevet enige, og aftalen er klar til underskrift. Til at begynde med får jeg to bokse på banen, hvorfra jeg kan sele heste ud til diverse hurtigarbejder, og jeg kan selvfølgelig også benytte dem til ungheste, der har behov for en dag på banen til at lære denne at kende, fortæller Louise til Dansk Hestevæddeløb. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Louise bliver dog ved med at holde til i sit lokalområde, da hun blandt andet holder af at træne sine heste ved Vesterhavet.

– Jeg vil i det daglige holde til i Filskov på Stald Bakkegården hos familien Thomsen, der her har dressurponyopdræt, og hvor jeg har indgået aftale med ejeren Sara om rådighed over fire bokse. Sådan bliver det til at begynde med, måske får jeg brug for flere, fortæller Louise til Dansk Hestevæddeløb.

Louise V. Mortensen startede som træner i 2020, men det blev altså en kortere fornøjelse ved Billund Trav, da den jo som bekendt lukker. Ikke desto mindre har 27-årige Louise V. Mortensen vist stor potientiale inden for travsporten, blandt andet med Ecu Egedal, som i 2021 har taget otte sejre i træk og indtil nu ni i alt.

Kilde: Dansk Hestevæddeløb

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen